BLOGas.lt
Sukurk savo BLOGą Kitas atsitiktinis BLOGas

Skonis  iš  lrytas.lt   2007-07-15 10:26



Špinatais įdaryti lietiniai.
  
Savaitgalio pietūs.

Lietingu oru smagu pasisukinėti ir virtuvėje. Tuomet atsiranda laiko
išsikepti gardžių lietinių, sukurti naujų įdarų arba pasinaudoti
žurnalų “Darbštuolė” ir “Moters savaitė” siūlomais blynų, sklindžių ar
lietinių receptais.

   

  Blynai su kumpiu ir greipfrutų salotomis

Blynams: stiklinė kvietinių miltų; 4 kiaušiniai; 3 stiklinės pieno; 2 šaukštai
margarino; 200 g rūkyto kumpio; 1/2 šaukštelio druskos. Salotoms:
greipfrutas; salotų lapų; 2 pomidorai; agurkas.

Paruoškite
tešlą
. Kiaušinius išplakite su pienu ir miltais. Į plakinį supilkite
ištirpintą margariną ir pasūdykite. Palikite pabrinkti. Imkitės salotų.
Produktus nuplaukite. Greipfrutą nulupkite, nuimkite plėveles nuo
skiltelių. Jas padalykite į kelias dalis ir išrinkite kauliukus.
Pomidorą ir agurką supjaustykite pusgriežiniais, o salotų lapus -
juostelėmis. Viską sumaišykite. Kumpį supjaustykite kubeliais ir sausai
paskrudinkite karštoje keptuvėje. Iškepkite 4 blynus: ant dalies kumpio
kubelių supilkite dalį tešlos. Kai iškeps viena pusė, apverskite.
Blynus patiekite su salotomis.

Avižinių dribsnių sklindžiai

Avižinių dribsnių; pieno ar vandens; kiaušinis; aliejaus; grietinės; kelios česnako skiltelės; maltų juodųjų pipirų ir druskos.

Avižinius
dribsnius užpilkite pienu ar vandeniu. Pilkite tiek, kad visiškai
apsemtų. Tuomet bent porai valandų palikite. Česnako skilteles
nulupkite, nuplaukite ir smulkiai sutarkuokite arba sugrūskite. Į
avižinių dribsnių masę įmuškite kiaušinį, paskaninkite česnakais,
juodaisiais pipirais ir druska. Išmaišykite ir karštame aliejuje
kepkite sklindžius. Palaukite, kol viena pusė iškeps, tuomet
apverskite. Patiekite su grietine.

Špinatais įdaryti avižiniai lietiniai

Lietiniams: 12 šaukštų avižinių dribsnių; 2 kiaušiniai; 200 ml pasukų; 2 stiklinės mineralinio vandens.

Įdarui:
600 g šaldytų špinatų; 300 g naminio varškės sūrio; 4 šaukšteliai
aliejaus; maltų muskatų; saldžiųjų paprikų ir juodųjų pipirų; druskos.
Paruoškite tešlą. Sumaišykite avižinius dribsnius, kiaušinius, pasukas
ir mineralinį vandenį. Palikite 15 minučių pastovėti. Tuo metu
paruoškite įdarą. Špinatus sudėkite į karštą aliejų ir patroškinkite.
Tada suberkite sutrupintą varškės sūrį, pagardinkite muskatais,
saldžiosiomis paprikomis ir juodaisiais pipirais. Iškepkite 4
lietinius. Ant jų sudėkite špinatų įdarą ir susukite.

Bulgariški lietiniai

Stiklinė
miltų; stiklinė pieno; stiklinė gazuoto vandens; 3 kiaušiniai; šaukštas
cukraus; acto; sodos.
Užmaišykite tešlą. Sumaišykite persijotus miltus, pieną ir gazuotą
vandenį, suberkite cukrų ir sodą, supilkite actą. Galiausiai įmuškite
kiaušinius. Iš tešlos kepkite lietinius. Juos sulankstykite kaip
vokelius ar susukite į ritinukus.

Imbieriniai lietiniai

2 imbiero šaknys; 4 kiaušiniai; 12 česnakų laiškų; 20 ml alyvuogių aliejaus; maltų juodųjų pipirų; druskos.

Padažui: 90 ml pikantiško kiniško padažo; 60 ml švelnaus sojų padažo; 60-90 ml baltojo sauso vyno.

Imbiero
šaknis nuvalykite ir nuplaukite. Vieną šaknį sutarkuokite, o kitą
supjaustykite plonomis juostelėmis. Juosteles suberkite į karštą aliejų
ir pakepinkite. Česnakų laiškus nuplaukite ir susmulkinkite. Karštame
aliejuje paskrudinkite imbiero šaknies tarkius ir česnakų laiškų
gabalėlius.

Kai viskas suminkštės, išimkite
ant servetėlės, kad susigertų riebalai. Į dubenį įmuškite kiaušinius,
įberkite juodųjų pipirų ir druskos. Išplakite iki vientisos masės. Į ją
sukrėskite paskrudintus imbierus su česnakais ir gerai išmaišykite.
Keptuvėje ant silpnos ugnies įkaitinkite šiek tiek aliejaus ir samčiu
pilkite kiaušinių masę taip, kaip ir kepdama lietinius. Kiekvieną blyną
kepkite 2 minutes, tada išverskite iš keptuvės ir iš karto suvyniokite.
Laikykite šiltai. Paruoškite padažą. Į dubenį supilkite pikantišką
kinišką padažą, švelnų sojų padažą, baltąjį vyną ir išmaišykite. Šiltus
lietinius apibarstykite kepintomis imbiero juostelėmis ir patiekite su
padažu.

Lietiniai su aguonomis ir medumi

Lietiniams:
1/4 kg miltų; 3 kiaušiniai; 2 1/2 šaukšto pieno; 25 g sviesto; 1 1/2
šaukšto cukraus.
Įdarui: 2 stiklinės maltų aguonų; 3/4 stiklinės maltų migdolų; 1/2
stiklinės medaus; stiklinė pieno; 80 g sviesto; 3/4 stiklinės vanilinio
cukraus.
Užpilui: 1/4 kg grietinėlės; 2 kiaušiniai.

Imkitės
tešlos. Sumaišykite persijotus miltus, išplaktus kiaušinius, ištirpintą
sviestą ir cukrų. Tada pamažu pilkite pieną ir išsukite. Uždenkite ir
pusvalandį palaikykite. Tuo metu paruoškite įdarą. Į prikaistuvį
supilkite pieną, sudėkite medų ir sviestą, suberkite cukrų.
Pakaitinkite iki užvirimo. Sukrėskite aguonas, migdolus, išmaišykite ir
virkite dar 5 minutes, kol sutirštės. Šiek tiek atvėsinkite. Užpilui
išplakite grietinėlę su kiaušiniais. Iškepkite lietinius, juos
įdarykite ir susukite.

Tuomet perpjaukite
pusiau, sukraukite į kepimo formelę ir užpilkite grietinėlės ir
kiaušinių plakiniu. Pašaukite į 180oC orkaitę ir kepkite pusvalandį.
Iškepusius galite supjaustyti kaip pyragą.

Lietinių pyragas


pradžių paruoškite vieną ar kelis pasirinktus įdarus. Tuomet iškepkite
lietinius. Paskui pasirinktinai susluoksniuokite ir pagardinkite
pyragą. Pašaukite į orkaitę ar mikrobangų krosnelę ir iškepkite.

I.
Lietiniai

200 g miltų; 1/2 l pieno; 1 1/2 kiaušinio; 50 g sviesto; 15 g cukraus;
3 g druskos. Iš išvardytų produktų iškepkite kuo plonesnius lietinius.

II.
Kaip ruošti įdarą

Kad ir kurį įdarą pasirinktumėte, prieš dėdama jį tarp blynų, turite
iki galo paruošti - išvirti, iškepti ar ištroškinti. Įdaras turi būti
labai smulkiai supjaustytas arba sumaltas mėsmale ar virtuviniu
kombainu.

III.
Sluoksniavimas

Aptepti: 1/2 kiaušinio; 20 ml pieno; sviesto; 50 g džiūvėsėlių.
Negilios plokščios kepimo formos dugną ir kraštus ištepkite sviestu,
pabarstykite džiūvėsėliais ir apdėliokite blynais. Juos dėkite
apkepusia puse į vidų taip, kad kraštai užeitų vienas ant kito ir kad
blynai būtų išlindę virš kepimo formos kraštų. Atskirų blynelių
sujungimo vietas sutepkite kiaušinio su pienu plakiniu. Taip
pasiruošusi sluoksniuokite įdarą ir kitus blynus. Įdaro sluoksnis turi
būti maždaug 2 blynų storio. Padarykite 4-5 sluoksnius. Pyragą
sukraukite ne aukštesnį nei 10 cm. Viršutinį sluoksnį uždenkite blynais
ir aptepkite kiaušinio ir pieno plakiniu. Išlindusius blynus, kurie
buvo išdėlioti aplink kepimo formos sieneles, užlenkite.

IV.
Kiti paruošto pyrago gardinimo variantai

Pyrago viršų, prieš šaudama į orkaitę, galite aptepti ne tik su pienu
išplaktu kiaušiniu, bet ir, pavyzdžiui, su juodaisiais pipirais ir
druska išplaktu kiaušiniu ar su grietine išplaktu kiaušiniu, o viršų
apibarstyti džiūvėsėliais arba aptepti majonezu, o paskui apibarstyti
fermentinio sūrio tarkiais.

V.
Kepimas

Pašaukite į karštą orkaitę ir kepkite, kol blynai gražiai paruduos,
maždaug 10-15 minučių. Galite iškepti ir mikrobangų krosnelėje.

Mėsos įdaras

1/2
kg mėsos; 40 g svogūnų; 35 g taukų; 5 g miltų; maltų juodųjų pipirų;
druskos.
Mėsą nuplaukite, supjaustykite ir paskrudinkite taukuose. Tada įpilkite
vandens ir išvirkite. Svogūnus nulupkite, numazgokite ir susmulkinkite.
Jų gabalėlius taip pat pačirškinkite taukuose. Miltus sausai
pakepinkite iki šviesiai rudos spalvos ir suberkite į svogūnus.
Įpilkite mėsos sultinio ir troškinkite, kol suminkštės ir apskrus.
Išvirtą mėsą sumalkite. Į malinį sudėkite troškintus svogūnus,
paskaninkite juodaisiais pipirais, pasūdykite ir išmaišykite.

Kiaušinių
įdaras

5 kiaušiniai; 30 g sviesto; petražolių; druskos.
Kiaušinius kietai išvirkite pasūdytame vandenyje. Juos nulupkite,
supjaustykite, įdėkite sviesto, kapotų petražolių, druskos ir
išmaišykite.

Špinatų
įdaras

Šaldytų špinatų; morkų; svogūnų; sviesto; grietinės; druskos.
Morkas nuskuskite, svogūnus nulupkite. Daržoves nuplaukite. Morkas
sutarkuokite, svogūnus smulkiai supjaustykite. Į ištirpusį sviestą
suberkite morkų tarkius ir kepkite, kol suminkštės. Tada sudėkite
svogūnų gabalėlius ir kaitinkite, kol pagels. Paskui sukraukite
špinatus, apkepkite, paskaninkite grietine ir pasūdykite.

Rodyk draugams

Komentarai įrašui “blynai, sklindžiai ir lietiniai”
  1. Hello Today on the internet as well as loved reading through this greatly. I have saved your site and you will be back.

    [WORDPRESS HASHCASH] The poster sent us ‘416482048 which is not a hashcash value.

  2. Very interesting entry, I look forward to the next! Thx for share

  3. Very interesting entry, I look forward to the next! Thx for share

  4. Great goods from you, man. I have understand your stuff previous to and you are just extremely magnificent. I actually like what you’ve acquired here, really like what you’re stating and the way in which you say it. You make it enjoyable and you still take care of to keep it wise. I can’t wait to read much more from you. This is really a great site. Check out this lustige sms zum 30 geburtstag. Regards, Monique

  5. Attention Foreign exchange trading traders: Do’nt trade Foreign exchange trading until you try Award Winning Forex Trading Broker - IBFX Australia,Sister company of InterbankFX.

Komentuokite