BLOGas.lt
Sukurk savo BLOGą Kitas atsitiktinis BLOGas

Garsųjį troškinį visame pasaulyje žinomam animaciniam filmui „La Troškinys” (pranc. Ratatouille) sukūrė legendinis amerikietis virtuvės šefas Thomas Kelleris. Jis yra atidaręs bene garsiausius pasaulyje restoranus: „The French Laundry”, „ad hoc”, „Bouchon Bistro”, „Per Se” ir kitus.

Troškiniui (Ratatouille) paruošti reikės:

Padažui:

2 raudonųjų paprikų

2 morkų

1 svogūno

sviesto

2 šaukštų alyvuogių aliejaus

2 skiltelių česnako

skardinės konservuotų pomidorų

1 šaukštelio Provanso žolelių rinkinio

druskos

kelių baziliko lapelių

Ant viršaus:

2 nedidelių cukinijų

2 nedidelių baklažanų

maždaug 6 pomidorų

Padažui, kurie aptepsime troškinį, reikės:

2 šaukštų alyvuogių aliejaus

1 šaukštelio malto česnako

druskos

pipirų

Į keptuvę dedame šiek tiek sviesto, pilame alyvuogių aliejų, svogūnus, morkas, pjaustytas paprikas ir kepame 10 minučių. Dedame maltą česnaką ir kepame dar keletą minučių. Supilame konservuotus pomidorus, Provanso žoleles ir vėl kepame 20 minučių. Gautą troškinį ir bazilikus pilame į smulkintuvą ir triname, kol pasidarys vientisa masė.

Padažą tolygiai paskirstome formoje, kurioje kepsime. Ant viršaus rateliu išdėliojame labai labai plonais (!) griežinėliais pjaustytas daržoves.

Sumaišome antrąjį padažą ir aptepame juo dailiai išdėliotus daržovių griežinėlius. Formą uždengiame folija ir kepame 190 laipsnių orkaitėje apie 45 minutes. Nuimame foliją ir kepame dar apie 15 minučių, kol viskas gražiai apskrus.

Šis receptas atsiųstas konkursui SKONIS

Patiko (1)

Rodyk draugams

Komentuokite