BLOGas.lt
Sukurk savo BLOGą Kitas atsitiktinis BLOGas

Sudėtis

250 g Miltai, Tipas 405
250 g Miltai, Tipas 550
80 g Vanduo
60 g Cukrus
80 g Pienas
3 Kiaušinio (-ai)
30 g Sviestas, suminkštintas
15 g Mielės
300 g Nutella

Rengimas

Ištirpinti mieles į dubenį su vandeniu. 4 šaukštai pieno, kai iš abiejų veislių miltų Pridėti ir išmaišoma. Toliau kintamosios kiaušiniai, miltai, pienas ir sviestas Pridėti kol visi ingredientai yra panaudoti. Tešla įveikti energingai. Dubuo dangtelį ir leiskite pailsėti šiltoje vietoje, kol tešla padvigubėjo.

Padėkite tešlą ant miltais pabarstyto darbinio paviršiaus ir padalinti į 4 lygias dalis. Iškočiokite kiekvieną dalį į skersmuo apie 28 cm pločio ir 3 mm storio lakšto tešlos.

Kepimo skardos su kepimo popieriumi. Padėkite tešlą ant jo lapą ir skleisti su Nutella, o ne gali būti 1 colio margin-nemokamai. Dabar įdėkite kitą lapą tešlos, šepetys su Nutella, pakabinti kitą lapą tešlos, pabarstyti vėl Nutella. Išvada yra ketvirtas tešla. Krašto antspaudas visi aplink. Paklauskite 30 min. Šaldytuve.

Viduryje tešlos įdėti stiklą. Dabar padalinti tešlą į 16 gabaliukų pyrago. Visada supjaustyti nuo prie išorinio krašto stiklo krašto. Po pjovimo, pašalinkite stiklo, ji tarnauja tik kaip gairės. Dabar pakelti ant išorinio krašto pyragą ir švelniai pasukti du kartus aplink savo ašį. Su likusiais tortas vienetų atlikite tą patį procesą. Šepetėliu su likusiu pienu. Kepkite įkaitintoje 180 ° C orkaitėje apie 20 minučių. Kepkite.

Papildoma informacija

Darbo laikas: 30 min.
Kepimo / Kepimo laikas: 20 min.
Poilsio laikas: 2 val.

#Brioche alla #Nutella - #VIDEO

https://www.youtube.com/watch?v=gKRASqpAGjY

https://www.youtube.com/watch?v=mROEoFkZd4c

maisto tinklaraštininkė Nida Degutienė atsiuntė mums savo pyrago versiją. Snaigės formos mielinis pyragas, perteptas saldžiu šokoladiniu kremu atrodo tikrai puikiai.

Tešlai užminkyti prireiks pačių paprasčiausių produktų – miltų, pieno, kiaušinių, mielių… Na, o įdarui panaudokite mažų ir didelių dievinamą saldų kremą „Nutella“, šokoladinį arba riešutų kremą.

Mielinis pyragas su šokolado kremu

Reikės:

180 ml (3/4 stiklinės) pieno

17 g šviežių mielių (arba 1,5 šaukštelio sausų mielių)

70 g (1/3 stiklinės) cukraus

450 g miltų

žiupsnelio druskos

4 kiaušinių trynių (vieno baltymo prireiks pyrago viršui aptepti)

30 g (2 šaukštų) minkšto sviesto

200 g (maždaug stiklinės)  „Nutella“ arba kitokio šokoladinio ar riešutų kremo

Pieną pašildykite iki 40 laipsnių temperatūros. Supilkite į dubenėlį ir įmaišykite mieles, 2 šaukštelius cukraus ir 1 šaukštelį miltų. Palikite šiltai, kad masė suputotų.

Miltus sumaišykite su druska. Kiaušinių trynius išsukite iki purumo su cukrumi.

Miltus suberkite į didelį dubenį arba virtuvinio kombaino indą. Viduryje padarykite duobelę ir supilkite pieno su mieliėmis masę, taip pat kiaušinius su cukrumi bei sviestą. Rankomis arba elektriniu kombainu minkykite tešlą, kol ji pasidarys elastinga, žvilganti ir vienalytė. Padėkite šiltai, kad pakiltų, tūris padvigubėtų.

Pasiruoškite apvalią kepimo skardą (tiks bet kokia – su nuimamais arba žemesniais kraštaisi). Pasiruoškite lakštą pergamentinio popieriaus. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių, įjunkite apatinio elemento kaitinimą.

Padalinkite tešlą į 4 dalis. Kiekvieną tešlos gabalėlį iškočiokite į apskritimą, kuris yra tokio paties diametro, kaip jūsų kepimo forma. Apskritimą patieskite ant pergamentinio popieriaus. Visą tešlos paviršių plonu sluoksniu ištepkite šokolado kremu arba „Nutella“.

Iškočiokite antrą lygiai tokio paties dydžio apskritimą iš tešlos ir juo uždenkite pirmąjį. Taip pat ištepkite kremu. Tą patį padarykite su dar dviem tešlos apskritimais, tik paskutiniojo, viršutiniojo, kremu jau netepkite.

Nedidele taurele arba stiklinaite pyrago centre įspauskite apskritimą (įspauskite labai lengvai, tik pažymėdami jo kontūrą, jokiais būdais ne išpjaudami apskritimą iš tešlos!).

Tada peiliu supjaustykite pyragą (ne per visą diametrą, bet tik iki apskritimo kontūro viduryje) į 4 dalis. Kiekvieną iš 4 dalių padalinkite pusiau, ir gautą kiekvieną dalį – dar pusiau. Jums turėtų gautis 16 vienodų pyrago juostelių (tarsi picos gabalėlių), kuriuos viduryje „laiko“ pažymėtas apskritimas. Tada imkite pirštais du šalia esančius pyrago gabalėlius ir juos apverskite į skirtingas puses aukštyn kojomis. Tą patį padarykite su visais pyrago gabalėliais.

Atsargiai už kraštų paėmę pergamentinį popierių įkelkite pyragą į kepimo skardą. Visą viršų patepkite plaktu kiaušinio baltymu. Pašaukite į orkaitę. Po 5 minučių įjunkite ir viršutinį kaitinimo elementą ir kepkite dar 10 minučių, arba kol visas pyragas bus gražiai parudavęs.

Skaniausias pyragas – šiltas, su pieno stikline arba puodeliu arbatos:)

nidosreceptai.lt

Patiko (0)

Rodyk draugams

Komentuokite