BLOGas.lt
Sukurk savo BLOGą Kitas atsitiktinis BLOGas

viskas nurašyta iš “Darbštuolė” ir lrytas.lt inf. 2008-06-28 07:48

Braškių šaltsriubė

Šalto pieno, braškių, pora riekelių kaimiškos juodos duonos, cukraus.

Braškes nuplaukite. Didžiąją braškių dalį pabarstykite cukrumi ir
sutrinkite.

Kubeliais suraikykite juodą duoną. Viską užpilkite šaltu pienu ir
išmaišykite. Jei per rūgštu - saldinkite dar trupučiu cukraus. Prieš
tiekdamos dėkite kelias skridinėliais supjaustytas braškes.

Vanilinis vyniotinis su braškėmis

Tešlai: 4 kiaušiniai, 4 šaukštai miltų, 2 šaukštai krakmolo, 100 g
cukraus, šaukštas cukraus pudros.

Įdarui: 100 g šviežių braškių, 200 ml grietinėlės, 4 šaukštai cukraus, 2
šaukšteliai vanilinio cukraus, 1 1/2 šaukštelio želatinos.

Puošti: cukraus pudros.

Tešlai kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių ir standžiai išplakite.
Trynius iki purumo ištrinkite su cukrumi ir atsargiai sumaišykite su
baltymų mase. Miltus persijokite ir palengva suberkite į masę. Pailgą
kepimo formą išklokite kepimo popieriumi ir supilkite tešlą. Šaukite į
180 laipsnių karščio orkaitę ir kepkite 15-20 minučių. Iškepusios
atvėsinkite.

Šaltą grietinėlę išplakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Želatiną
paruoškite pagal gamintojo instrukcijas ir sudėkite į išplaktą
grietinėlę. Taip pat berkite nuplautas, nusausintas ir supjaustytas
braškes. Įdarą krėskite ant biskvito ir išlyginkite. Atsargiai
suvyniokite, dėkite kraštu į apačią ir kelias valandas laikykite šaltai.
Kai įdaras sustings, vyniotinį apibarstykite cukraus pudra.

Baltymų tortas su braškėmis

Baltymų kremui: 5 kiaušinių baltymai, 1/2 šaukštelio krakmolo,
šaukštelis citrinų sulčių arba acto, 1 1/2 stiklinės cukraus, šaukštelis
vanilinio cukraus, 1/4 šaukštelio druskos.

Įdaryti: 250 ml 30 proc. riebumo grietinėlės, šaukštas cukraus pudros.

Puošti: 10 dailių braškių, kivis.

Baltymus plakite tol, kol bus standžios putos. Pirmąsias 2 minutes
plakite pačia lėčiausia programa, o paskui jau galite ir greitesne. Iš
pradžių plakdamos po truputėlį berkite krakmolą ir druską. Nesustodamos
plakti po šaukštelį berkite cukrų, tada - vanilinį cukrų. Plakite dar
5 minutes tol, kol paviršiuje atsiras viršūnėlės. Tada į plakinį
atsargiai įmaišykite citrinų sultis arba actą.

Skardą išklokite kepimo popieriumi. Plaktus baltymus konditeriniu
švirkštu su plačia anga po truputį išspauskite ant kepimo popieriaus.
Suformuokite apvalų tortą. Jei neturite konditerinio švirkšto, tortą
galite formuoti šaukštu. Taip pat baltymų kremą galite sudėti į
riebalais išteptą kepimo formą su nuimamais kraštais. Šaukite į 100-110
laipsnių karščio orkaitę. Po pusvalandžio temperatūrą sumažinkite iki
90 laipsnių ir kepkite dar 45 minutes. Tada kaitinimą išjunkite,
orkaitės dureles praverkite ir palikite baltymų kremą atvėsti. Kai
atvės, perkelkite ant plačios lėkštės.

Atsargiai nupjaukite iškepusio torto viršų, lengviausia tai padaryti
peiliu su danteliais. Vidų įdarykite su cukraus pudra plakta grietinėle.
Nuplautas ir nusausintas braškes ir nuluptą kivį supjaustykite plonais
griežinėliais. Jais papuoškite torto viršų.

Braškių kremu įdaryti apelsinai

3 apelsinai.

Įdaryti: 300 g braškių, 200 g riebaus tepamojo varškės sūrio, 3
šaukštai cukraus, 25 ml 35 proc. riebumo grietinėlės, šaukštas
želatinos.

Apelsinus nuplaukite, padalinkite pusiau ir išspauskite sultis. Jas
atšaldykite ir supilkite į taures. Apelsinų vidų gražiai išskobkite.

Braškes nuplaukite, nusausinkite, kelias gražesnes pasilikite, kitas
sutrinkite. Varškės sūrį, cukrų ir pagal gamintojo rekomendacijas
paruoštą želatiną sumaišykite. Atšaldytą grietinėlę išplakite, tada
įsukite trintas braškes ir sumaišykite su varškės sūrio mase. Pradėjusį
stingti kremą sudėkite į išskobtus apelsinus ir papuoškite braškių
puselėmis.

Braškių kokteilis

200 g braškių, 100 g vanilinių ledų, 100 g kefyro, 2-3 šaukštai
cukraus, 1/2 šaukštelio tarkuotų citrinų žievelių, šaukštelis vanilinio
cukraus.

Braškes, cukrų ir vanilinį cukrų sutrinkite. Pilkite gerai atšaldytą
kefyrą, citrinų žieveles ir suplakite. Kokteilį pilstykite į
stiklinaites ir pridėkite vanilinių ledų.

Nekeptas duonos tortas su braškėmis

1/2 kepalo juodos duonos, 200 g grietinėlės, 1/2 l kefyro, 1/2 stiklinės
vandens, 2 stiklinės braškių, 1/2 l obuolienės, 1 1/2-2 šaukštai
želatinos, 1/2 stiklinės cukraus, vanilinio cukraus.

Želatiną užpilkite vandeniu ir palikite brinkti. Padžiovintą duoną
sumalkite ar sutarkuokite, pridėkite obuolių košės ir pusę ištirpintos
želatinos. Masę supilkite į torto formą ir laikykite šaltai, kad
sustingtų. Grietinėlę išplakite, maišykite su kefyru, cukrumi, vaniliniu
cukrumi ir likusia želatina. Ant duonos masės supilkite išplaktą
grietinėlės masę, primeskite braškių ir palikite šaltai.

Toks tortas labai gaivina karštą vasaros dieną.

Varškės ledai su braškėmis

Varškės ledams: 400 g braškių, 125 g riebios varškės, 200 g grietinėlės,
200 ml riebaus jogurto, tarkuotų apelsinų žievelių, 3 šaukštai cukraus,
2 šaukštai cukraus pudros.

Puošti: 350 g braškių, 25 g ****acijų, melisų lapelių.

Iš pradžių ruoškite ledus. Braškes pertrinkite per sietelį ir išsukite
su cukraus pudra. Varškę sumaišykite su jogurtu ir cukrumi. Grietinėlę
išplakite ir su apelsinų žievelėmis įmaišykite į varškę. Kepimo indą
aukštais kraštais ir skyle viduryje (geriausiai tiktų 2,5 l talpos)
pakaitomis pildykite varškės ir braškių mase. Šakute atsargiai
išmaišykite masę, kad atrodytų lyg marmuras. Per naktį palikite šaldymo
kameroje.

Išėmusios iš kameros, peiliu perbraukite prie vidinės indo sienos, ant
viršaus dėkite lėkštę ir kartu su ja apverskite. Palikite šilti kambario
temperatūroje 30-45 minutes. Tada formą papurtykite, varškės ledai
iškris į lėkštę. Vėl trumpam grąžinkite į šaldymo kamerą, kad atvėstų
viršutinis sluoksnis.

Braškes, skirtas puošti, perpjaukite per pusę. Varškės ledus gražinkite
braškių puselėmis, ****acijomis ir melisų lapeliais.

Braškių kremu įdaryti apelsinai.Braškių kokteilis.Varškės ledai su braškėmis.
Vanilinis vyniotinis su braškėmis.Braškių šaltsriubė.Nekeptas duonos tortas su braškėmis.

“Braškes, skirtas puošti, perpjaukite per pusę. Varškės ledus gražinkite
braškių puselėmis, ****acijomis ir melisų lapeliais.”

- ar tai blogo cenzūra, kada nekaltas riešutų pavadinimas pasikeičia žvaigždutėmis iki pusės žodžio, ar tik ne persistengėme :)

Rodyk draugams

Komentarai įrašui “saldžios braškės”
  1. Very interesting entry, I look forward to the next! Thx for share

  2. hey there and thank you for your info. I have definitely picked up anything new from right here. I did however expertise several technical issues using this web site, as I experienced to reload the site a lot of times previous to I could get it to load correctly. I had been wondering if your web hosting is OK? Not that I am complaining, but slow loading instances times will often affect your placement in google and could damage your high quality score if advertising and marketing with Adwords. Well I¡¦m adding this RSS to my email and can look out for much more of your respective exciting content. Ensure that you update this again very soon.. bookmark

  3. Hey! Do you use Twitter? I’d like to follow you if that would be ok. I’m absolutely enjoying your blog and look forward to new posts.

  4. My coder is trying to convince me to move to .net from PHP. I have always disliked the idea because of the expenses. But he’s tryiong none the less. I’ve been using WordPress on several websites for about a year and am anxious about switching to another platform. I have heard very good things about blogengine.net. Is there a way I can import all my wordpress posts into it? Any help would be greatly appreciated!

  5. Hello there! Quick question that’s totally off topic. Do you know how to make your site mobile friendly? My blog looks weird when viewing from my apple iphone. I’m trying to find a theme or plugin that might be able to correct this issue. If you have any suggestions, please share. Appreciate it!

  6. Hmm it seems like your blog ate my first comment (it was extremely long) so I guess I’ll just sum it up what I submitted and say, I’m thoroughly enjoying your blog. I as well am an aspiring blog writer but I’m still new to everything. Do you have any tips and hints for first-time blog writers? I’d definitely appreciate it.

  7. I’m really enjoying the design and layout of your website. It’s a very easy on the eyes which makes it much more enjoyable for me to come here and visit more often. Did you hire out a designer to create your theme? Exceptional work!

  8. There are actually some fascinating points in time in this post but I do not know if I see all of them center to heart. There’s some validity but I will take hold opinion until I look into it further. Superior article , thanks and we want far more!

  9. Hiya, I am really glad I’ve found this info. Nowadays bloggers publish only about gossips and internet and this is really annoying. A good website with exciting content, this is what I need. Thank you for keeping this web-site, I’ll be visiting it. Do you do newsletters? Cant find it.

Komentuokite