BLOGas.lt
Sukurk savo BLOGą Kitas atsitiktinis BLOGas

Temos “Blynai” archyvas


200 g varškės;
500 g bulvių;
1 kiaušinis;
~ 1 stiklinė miltų;
žiupsnelis druskos;
augalinis aliejaus kepimui.

Padažui:

~ 100 g sviesto;
~ 130 g grietinės;
kapoti krapai/petražolės;
šlakelis vandens.

Kaip gaminti

* Bulves nuskutame, išverdame ir sumalame mėsmale. Į bulvių masę dedame kiaušinį, varškę, miltus ir druską, viską gerai išminkome. Drėgnomis rankomis formuojame blynelius ir kepame juos keptuvėje įkaitintame aliejuje.

* Padažui sviestą ištirpiname (kad nepradėtų kepti), sudedame grietinę ir kapotus žalumynus, paskaniname druska. Jeigu padažas per tirštas, pilame šlakelį vandens.

Skanaus!

PatarimuPasaulis.lt

Rodyk draugams

Comments Komentarų nėra »

Ryžių blynai su kepenėlėmis ir česnakiniu padažu
Pikantiški skaitytojos Editos A. blyneliai

1 žingsnis
Kepenėlės susmulkinti, morkas sutarkuoti ir viską drauge su česnakais ir prieskoniais patroškinti keptuvėje apie 20 min.

2 žingsnis

Ryžių dribsnius sumalti kavamalėje ir išmaišyti su kvietiniais miltais.

Įmušti kiaušinius, žiupsnelį druskos ir palaipsniui pilant pieną sumaišyti į vientisą masę. Tešlą 1 val. palaikyti šaltoje vietoje ir tuomet kepti kaip įprastus lietinius blynus. Tuomet nelieka iš padažui skirtų produktų pagaminti padažą.

Galiausiai, įdaras įdedamas į blynus ir patiekiama su česnakiniu padažu.

Skanaus!!!

Ingredientai

Blynų tešlai reikės:
125 g kvietinių miltų
125 g ryžių dribsnių
2 kiaušinių
1 stiklinės pieno
vandens
aliejaus kepimui
druskos

Įdarui:
300 g vištų ar kalakutų kepenėlių, nors galima naudoti ir kitokią mėsą.
3 morkų
2 česnako skiltelių
Prieskonių mėsai

Padažui:
100 g majonezo
100 g pasukų arba grietinės
Džiovintų krapų
Svogūnų laiškų
3 česnako skiltelių (galima naudoti česnako miltelius)

Rodyk draugams

Comments Komentavo 42 »


  • VIDEO






















  • ...



  • Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
  • Nauji įrašai

  • Nauji komentarai

  • Twitter Updates