BLOGas.lt
Sukurk savo BLOGą Kitas atsitiktinis BLOGas

Temos “DESERTAS” archyvas


Sudėtis

250 g Miltai, Tipas 405
250 g Miltai, Tipas 550
80 g Vanduo
60 g Cukrus
80 g Pienas
3 Kiaušinio (-ai)
30 g Sviestas, suminkštintas
15 g Mielės
300 g Nutella

Rengimas

Ištirpinti mieles į dubenį su vandeniu. 4 šaukštai pieno, kai iš abiejų veislių miltų Pridėti ir išmaišoma. Toliau kintamosios kiaušiniai, miltai, pienas ir sviestas Pridėti kol visi ingredientai yra panaudoti. Tešla įveikti energingai. Dubuo dangtelį ir leiskite pailsėti šiltoje vietoje, kol tešla padvigubėjo.

Padėkite tešlą ant miltais pabarstyto darbinio paviršiaus ir padalinti į 4 lygias dalis. Iškočiokite kiekvieną dalį į skersmuo apie 28 cm pločio ir 3 mm storio lakšto tešlos. Skaitykite toliau… »

Rodyk draugams

Comments Komentarų nėra »

Lakštams:

  • 400 g sviesto
  • (tinka ir kepinių margarinas)
  • 4 stiklinės aukščiausios rūšies (550 D) miltų
  • 1 stiklinė 30–40 proc.
  • grietinės
  • ant peilio galiuko kepimo miltelių (sodos – mažiaunei pusė šaukštelio)

Išėjusių į amžinybę mamų portretai atgyja ne tik prisiminimuose ar vartant nuotraukų albumus, bet ir prisilietus prie jų asmeninių daiktų, rankdarbių, receptų užrašų. Birutei Musneckienei, su kuria susipažinome Šiaulių miesto savivaldybės viešojoje bibliotekoje vykusiame susitikime, iš mamos paveldėtas smetoninio torto „Napoleonas“ receptas – šeimos relikvija. Šį skanėstą Birutė kepa nuo keturiolikos metų.

Skaitykite toliau… »

Rodyk draugams

Comments Komentarų nėra »

Buvau pusės metų gimtadienyje, nusipirkau tortą IKI parduotuvėje, pagal išvaizdą, bet buvo skanus, viduje baltas biskvitas perteptas kažkuo baltu, manau su mažai chemijos, nes vaikams, o viršus apdengtas su storoku marcipano sluoksniu. Visai pavykęs tortas.

Paskui vėl “nuskridau” prie naujų dekoravimo grožybių, nes šiais dekupažo ir skiautinių menininkų laikais taip ir norisi, ką nors pačiam padaryti. Reikalingi įgūdžiai, bet vis ne kokius ten porceliano puodukus gaminti ar dekoruoti, čia su kokia cukraus mase ar dar kokiomis ten priemonėmis. Tokios grožybės labai tiktu šešioliktam gimtadieniui, vestuvėms ir jubiliejams…

Bijoux Doux Specialty Cakes, New York City
10 geriausių vestuvinių tortų 2010 ir kitokių vestuvinių idėjų

Rodyk draugams

Comments Komentavo 208 »

Rodyk draugams

Comments Komentavo 63 »

arba kartu su vestuviniu tortu. Geros lauktuvės svečiams. Akcentas gali būti pyragaičių papuošimas, bet gali būti ir krepšelių grožis ir išdėstymas.

Daugiau pavyzdžių pamatysite paspaudę ant paveikslėlio.

Dar galima pačiam papuošti virtualų tortą ir tada jį užsakyti arba pačiam jį paspuošti…

spauskite ant paveikslėlio ir pirmyn…

Rodyk draugams

Comments Komentavo 210 »

Žurnalas “Darbštuolė”

Serbentų tortas

Tešlai: 75 g miltų, 75 g krakmolo, 4 kiaušiniai, 175 g cukraus pudros,
pakelis vanilinio cukraus, šaukštelis tarkuotų citrinų žievelių,
šaukštas kakavos miltelių, šaukštelis kepimo miltelių.

Įdarui: 500 g raudonųjų serbentų, 125 ml serbentų sulčių, 100 g cukraus
pudros, šaukštelis krakmolo.

Kremui: 500 g riebios varškės, 500 g liesos varškės, 3 tryniai, 100 g
cukraus pudros.

Puošti: šaukštas kakavos miltelių, 2 melisų šakelės, kelios serbentų
šakelės su uogomis.

Skaitykite toliau… »

Rodyk draugams

Comments Komentavo 8 »

viskas nurašyta iš “Darbštuolė” ir lrytas.lt inf. 2008-06-28 07:48

Braškių šaltsriubė

Šalto pieno, braškių, pora riekelių kaimiškos juodos duonos, cukraus.

Braškes nuplaukite. Didžiąją braškių dalį pabarstykite cukrumi ir
sutrinkite.

Kubeliais suraikykite juodą duoną. Viską užpilkite šaltu pienu ir
išmaišykite. Jei per rūgštu - saldinkite dar trupučiu cukraus. Prieš
tiekdamos dėkite kelias skridinėliais supjaustytas braškes.

Vanilinis vyniotinis su braškėmis

Tešlai: 4 kiaušiniai, 4 šaukštai miltų, 2 šaukštai krakmolo, 100 g
cukraus, šaukštas cukraus pudros.

Įdarui: 100 g šviežių braškių, 200 ml grietinėlės, 4 šaukštai cukraus, 2
šaukšteliai vanilinio cukraus, 1 1/2 šaukštelio želatinos.

Puošti: cukraus pudros.

Tešlai kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių ir standžiai išplakite.
Trynius iki purumo ištrinkite su cukrumi ir atsargiai sumaišykite su
baltymų mase. Miltus persijokite ir palengva suberkite į masę. Pailgą
kepimo formą išklokite kepimo popieriumi ir supilkite tešlą. Šaukite į
180 laipsnių karščio orkaitę ir kepkite 15-20 minučių. Iškepusios
atvėsinkite.

Šaltą grietinėlę išplakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Želatiną
paruoškite pagal gamintojo instrukcijas ir sudėkite į išplaktą
grietinėlę. Taip pat berkite nuplautas, nusausintas ir supjaustytas
braškes. Įdarą krėskite ant biskvito ir išlyginkite. Atsargiai
suvyniokite, dėkite kraštu į apačią ir kelias valandas laikykite šaltai.
Kai įdaras sustings, vyniotinį apibarstykite cukraus pudra.

Baltymų tortas su braškėmis

Baltymų kremui: 5 kiaušinių baltymai, 1/2 šaukštelio krakmolo,
šaukštelis citrinų sulčių arba acto, 1 1/2 stiklinės cukraus, šaukštelis
vanilinio cukraus, 1/4 šaukštelio druskos.

Įdaryti: 250 ml 30 proc. riebumo grietinėlės, šaukštas cukraus pudros.

Puošti: 10 dailių braškių, kivis.

Baltymus plakite tol, kol bus standžios putos. Pirmąsias 2 minutes
plakite pačia lėčiausia programa, o paskui jau galite ir greitesne. Iš
pradžių plakdamos po truputėlį berkite krakmolą ir druską. Nesustodamos
plakti po šaukštelį berkite cukrų, tada - vanilinį cukrų. Plakite dar
5 minutes tol, kol paviršiuje atsiras viršūnėlės. Tada į plakinį
atsargiai įmaišykite citrinų sultis arba actą.

Skardą išklokite kepimo popieriumi. Plaktus baltymus konditeriniu
švirkštu su plačia anga po truputį išspauskite ant kepimo popieriaus.
Suformuokite apvalų tortą. Jei neturite konditerinio švirkšto, tortą
galite formuoti šaukštu. Taip pat baltymų kremą galite sudėti į
riebalais išteptą kepimo formą su nuimamais kraštais. Šaukite į 100-110
laipsnių karščio orkaitę. Po pusvalandžio temperatūrą sumažinkite iki
90 laipsnių ir kepkite dar 45 minutes. Tada kaitinimą išjunkite,
orkaitės dureles praverkite ir palikite baltymų kremą atvėsti. Kai
atvės, perkelkite ant plačios lėkštės.

Atsargiai nupjaukite iškepusio torto viršų, lengviausia tai padaryti
peiliu su danteliais. Vidų įdarykite su cukraus pudra plakta grietinėle.
Nuplautas ir nusausintas braškes ir nuluptą kivį supjaustykite plonais
griežinėliais. Jais papuoškite torto viršų.

Braškių kremu įdaryti apelsinai

3 apelsinai.

Įdaryti: 300 g braškių, 200 g riebaus tepamojo varškės sūrio, 3
šaukštai cukraus, 25 ml 35 proc. riebumo grietinėlės, šaukštas
želatinos.

Apelsinus nuplaukite, padalinkite pusiau ir išspauskite sultis. Jas
atšaldykite ir supilkite į taures. Apelsinų vidų gražiai išskobkite.

Braškes nuplaukite, nusausinkite, kelias gražesnes pasilikite, kitas
sutrinkite. Varškės sūrį, cukrų ir pagal gamintojo rekomendacijas
paruoštą želatiną sumaišykite. Atšaldytą grietinėlę išplakite, tada
įsukite trintas braškes ir sumaišykite su varškės sūrio mase. Pradėjusį
stingti kremą sudėkite į išskobtus apelsinus ir papuoškite braškių
puselėmis.

Braškių kokteilis

200 g braškių, 100 g vanilinių ledų, 100 g kefyro, 2-3 šaukštai
cukraus, 1/2 šaukštelio tarkuotų citrinų žievelių, šaukštelis vanilinio
cukraus.

Braškes, cukrų ir vanilinį cukrų sutrinkite. Pilkite gerai atšaldytą
kefyrą, citrinų žieveles ir suplakite. Kokteilį pilstykite į
stiklinaites ir pridėkite vanilinių ledų.

Nekeptas duonos tortas su braškėmis

1/2 kepalo juodos duonos, 200 g grietinėlės, 1/2 l kefyro, 1/2 stiklinės
vandens, 2 stiklinės braškių, 1/2 l obuolienės, 1 1/2-2 šaukštai
želatinos, 1/2 stiklinės cukraus, vanilinio cukraus.

Želatiną užpilkite vandeniu ir palikite brinkti. Padžiovintą duoną
sumalkite ar sutarkuokite, pridėkite obuolių košės ir pusę ištirpintos
želatinos. Masę supilkite į torto formą ir laikykite šaltai, kad
sustingtų. Grietinėlę išplakite, maišykite su kefyru, cukrumi, vaniliniu
cukrumi ir likusia želatina. Ant duonos masės supilkite išplaktą
grietinėlės masę, primeskite braškių ir palikite šaltai.

Toks tortas labai gaivina karštą vasaros dieną.

Varškės ledai su braškėmis

Varškės ledams: 400 g braškių, 125 g riebios varškės, 200 g grietinėlės,
200 ml riebaus jogurto, tarkuotų apelsinų žievelių, 3 šaukštai cukraus,
2 šaukštai cukraus pudros.

Puošti: 350 g braškių, 25 g ****acijų, melisų lapelių.

Iš pradžių ruoškite ledus. Braškes pertrinkite per sietelį ir išsukite
su cukraus pudra. Varškę sumaišykite su jogurtu ir cukrumi. Grietinėlę
išplakite ir su apelsinų žievelėmis įmaišykite į varškę. Kepimo indą
aukštais kraštais ir skyle viduryje (geriausiai tiktų 2,5 l talpos)
pakaitomis pildykite varškės ir braškių mase. Šakute atsargiai
išmaišykite masę, kad atrodytų lyg marmuras. Per naktį palikite šaldymo
kameroje.

Išėmusios iš kameros, peiliu perbraukite prie vidinės indo sienos, ant
viršaus dėkite lėkštę ir kartu su ja apverskite. Palikite šilti kambario
temperatūroje 30-45 minutes. Tada formą papurtykite, varškės ledai
iškris į lėkštę. Vėl trumpam grąžinkite į šaldymo kamerą, kad atvėstų
viršutinis sluoksnis.

Braškes, skirtas puošti, perpjaukite per pusę. Varškės ledus gražinkite
braškių puselėmis, ****acijomis ir melisų lapeliais.

Braškių kremu įdaryti apelsinai.Braškių kokteilis.Varškės ledai su braškėmis.
Vanilinis vyniotinis su braškėmis.Braškių šaltsriubė.Nekeptas duonos tortas su braškėmis.

“Braškes, skirtas puošti, perpjaukite per pusę. Varškės ledus gražinkite
braškių puselėmis, ****acijomis ir melisų lapeliais.”

- ar tai blogo cenzūra, kada nekaltas riešutų pavadinimas pasikeičia žvaigždutėmis iki pusės žodžio, ar tik ne persistengėme :)

Rodyk draugams

Comments Komentavo 9 »

Labai patiko papuošimai, todėl ir pasidedu ateičiai :)

Rocky Road Cupcakes

Recipe excerpted from:

Cupcakes by Susannah Blake, © 2007 Ryland Peters & Small.


Get the recipe for Rocky Road Cupcakes

NEXT: Classic Chocolate Buttercream Cupcakes >>

The combination of chocolate, marshmallows and nuts in these sweet and
sticky cupcakes is a taste of pure indulgence. If you’ve got a really
big sweet tooth, sprinkle a few extra mini marshmallows on top along
with the nuts and chocolate chips; or, if you prefer a more adult
version, leave them spread simply with the chocolate topping.

Directions:

The
combination of chocolate, marshmallows, and nuts in these sweet and
sticky cupcakes is a taste of pure indulgence. If you’ve got a really
sweet tooth, sprinkle a few extra marshmallows on top along with the
nuts and chocolate chips, or if you prefer a more adult version, leave
them spread simply with the chocolate topping.

Ingredients:

For the cupcakes:

1 stick (8 tablespoons) butter, at room temperature

1/2 cup granulated sugar

2 eggs

1 cup self-rising flour

3 tablespoons cocoa powder

3 tablespoons milk

1 ounce white chocolate chips

1 cup mini marshmallows

2 tablespoons slivered almonds or brazil nuts

To decorate:

3 1/2 ounce bittersweet chocolate, chopped

1/2 cup heavy cream

3 tablespoons slivered almonds or brazil nuts

1/4 cup white chocolate chips

Mini marshmallows (optional)

A 12-cup muffin pan

Directions:

Preheat the oven to 350 degrees F. Line the muffin pan with paper liners.

Beat the butter and sugar together in a bowl until pale and fluffy,
then beat in the eggs, one at a time. Sift the flour and cocoa into the
mixture and fold in. Stir in the milk, followed by the chocolate chips,
marshmallows, and nuts.

Spoon the mixture into the muffin cups and bake for about 18 minutes
until risen and the tops spring back when lightly pressed. Transfer to
a wire rack to cool.

Put the chocolate in a heatproof bowl. Heat the cream in a saucepan
until almost boiling, then pour over the chocolate and let stand for 5
minutes. Stir until smooth and creamy, then let cool for about 30
minutes until thick and glossy.

Spread the chocolate mixture over the cupcakes and sprinkle with nuts, chocolate chips, and marshmallows, if liked.

Recipe courtesy of Cupcakes

By Susannah Blake

Photography by Martin Brigdale

Copyright 2007 Ryland, Peters and Small

Rodyk draugams

Comments Komentavo 36 »


Photo: Beatriz da Costa/Madame Figaro
Photo: Beatriz da Costa/Madame Figaro

“Toute petite, je pouvais participer à la confection de ce gâteau
sans cuisson. J’ai encore le goût du chocolat fondu sur la cuillère en
bois.”

“Very small, I could take part in the clothes industry of this cake
without cooking. I have still the taste of the chocolate melted on the
spoon out of wooden.”

Pour 4 personnes

● 20 biscuits à la cuillère ● 250 g
de chocolat noir ● 2,5 dl de crème liquide ● 2 oeufs et 2 jaunes ● 90 g
de sucre semoule ● 2 cuillerées à soupe de rhum ● 150 g de fruits
rouges (framboises, fraises des bois, groseilles) ● sucre glace.

À
préparer la veille/Facile. Matériel : un moule à charlotte de 15 cm de
diamètre. Préparation : 20 minutes environ. Cuisson : 4 à 5 minutes.

LE SIROP : faire bouillir 2 dl d’eau, ajouter 50 g de sucre, laisser fondre, retirer du feu, verser le rhum, laisser refroidir.

LE
CHOCOLAT : hacher finement le chocolat, le mettre dans un saladier.
Porter la crème à ébullition, la verser sur le chocolat, laisser
reposer 2 minutes, lisser.

LES OEUFS : casser les oeufs et
séparer les blancs des jaunes. Mettre les jaunes dans un saladier et
les blancs dans une terrine. Fouetter les jaunes avec 20 g de sucre,
puis les blancs en neige très ferme

avec les 20 g restants.

LA
MOUSSE : verser les jaunes dans le chocolat, bien les mélanger, puis
incorporer les blancs. Tapisser de film alimentaire le moule à
charlotte.

MONTER LA CHARLOTTE : tremper rapidement les biscuits
dans le sirop, les poser sur les bords du moule, en mettre aussi au
fond du moule, verser la mousse et terminer par une couche de biscuit.
Placer la charlotte au réfrigérateur et laisser prendre jusqu’au
lendemain.

POUR SERVIR : démouler la charlotte sur un plat, la poudrer de sucre glace et décorer de fruits rouges.


Les autres articles du dossier

Rodyk draugams

Comments Komentavo 6 »

SUBMITTED BY:Joanne

“A refreshing salad livened by the flavors of fresh fruit, almonds,
whipped cream and coconut. Serve it for dessert too!”

Original recipe yield:

6 servings  (PHOTO BY:chefboyardeniro)

  
INGREDIENTS

 

  • 1 (15 ounce) can crushed pineapple, drained
  • 1/2 cup sliced strawberries
  • 1/4 cup sliced fresh peaches
  • 1 cup uncooked white rice
  • 1/3 cup golden raisins
  • 2/3 cup flaked coconut
  • 5/8 cup heavy whipping cream
  • 2 tablespoons white sugar
  • 1/4 teaspoon vanilla extract
  • 1/8 teaspoon ground ginger
  • 1 pinch salt
  • 1/4 cup slivered almonds
  • 12 leaves lettuce
  • 1/4 cup sliced almonds

  • 1 (15 ounce) can crushed pineapple, drained
  • 85 g sliced strawberries
  • 40 g sliced fresh peaches
  • 185 g uncooked white rice
  • 50 g golden raisins
  • 50 g flaked coconut
  • 150 ml heavy whipping cream
  • 25 g white sugar
  • 1 ml vanilla extract
  • 0.2 g ground ginger
  • 1 g salt
  • 25 g slivered almonds
  • 120 g lettuce
  • 35 g sliced almonds


DIRECTIONS

  1. In a saucepan bring salted water to a boil. Add rice, reduce heat to
    low, cover and simmer–without stirring–for 20 minutes. Remove from
    heat and chill until cold.
  2. In a medium bowl, mix together pineapple, strawberries, peaches, a
    heaping cup of the cold rice, raisins and coconut. Set aside.
  3. In a separate large bowl, whip together cream, sugar, vanilla, ginger
    and salt until stiff. Fold in rice mixture, and stir in 1/4 cup
    slivered almonds.
  4. Spoon mixture onto lettuce leaf beds, and sprinkle each portion with
    1/4 cup sliced almonds.

Rodyk draugams

Comments Komentavo 6 »

Classic Cheesecake
 
Passion Fruit Cheesecake

Cheesecake Tips and Techniques

Master the art of cheesecakes with some simple pointers

Texture

Cheesecake's distinct texture relies on cheese blended with eggs and sugar, but it's the kind of cheese that informs the character of the cake.

Dense New York-style is made with cream cheese; lighter Italian with ricotta. (These distinctions are full of ironies: New York-style relies heavily on Philadelphia cream cheese, and what we think of as Italian is actually more Little Italy than Verona.)

    Other cheeses can be used, such as Neufchatel (a form of cream cheese); cottage cheese; or fresh cheeses like fromage blanc, mascarpone and even tangy goat.

    Texture varies from one step away from eating straight cheese to light and ethereal.

Mixing

Cheesecakes, unlike other cakes where beating air into the batter is key, suffer if over-mixed. For best results, have all the ingredients (cheese, eggs, liquids and flavorings) at room temperature before blending.

Cracking

The big bugaboo with cheesecake is cracking. Cheesecakes, like custards, rely heavily on eggs to set, which means they must cook gently and slowly. Otherwise the eggs puff, overcook and get grainy, then constrict when cooled, resulting in an undesirable split in your smooth cake.

The main trick with cheesecake is gentle, coaxing heat. Just as you want them to cook slowly, you also want them to cool gradually. Quick changes of temperature upset the structure of the cake, causing cracks. For a moister, creamier cake, turn off the heat when the center's still loose and let cool in the oven.

Many cheesecakes, like our classic one, are baked in a water bath (a pan of water) to moderate the temperature. Since water remains at a constant temperature, the cake sets slowly, resulting in a super-creamy cheesecake.

    With richly flavored cheesecakes, like our peanut butter or chocolate ones, the same result can be achieved by baking slowly at low temperatures.

    To prevent the cheesecake from cracking as it cools, run a thin knife around the edge of the cake as soon as it comes out of the oven. After chilling, remove the springform ring (but not the metal base).

A crack in your cheesecake is not the end of the world. Simply use it as a starting point when cutting your first slice.

Cutting Cheesecake

Dip a knife in warm water and wipe dry before slicing each piece.

Freezing

Because of the high fat content, most cheesecakes freeze well for up to two weeks if wrapped tightly in both film and foil. But cheesecakes with a high water content, such as our Fresh Cream Cheesecake or Passion Fruit Cheesecake, will become icy, so freezing is not advised.

Draining Fresh Cheesecake:

Line a medium (about 8 inches wide) sieve, fine strainer or colander with a double layer of damp cheesecloth and set over a bowl. Cover and refrigerate.

Rodyk draugams

Comments Komentavo 48 »

Meliono ir arbūzo salotos su mėtų užpilu

 

Watermelon and Cantaloupe Salad with Mint Vinaigrette

1 pusę arbūzo ir 1 pusę meliono išgremžti kaušeliu rutuliukais, į mikserį įdėti saujalę susmulkintų mėtų lapų, išsunkti 1 citriną, įpilti 1/4 puoduko savo mėgstamo syrupo ir šiek tiek amareto likerio, viską išplakti ir užpilti ant rutuliukų, paskui viską sudėti atgal į išgremžtą arbūzą.

***

1 bunch fresh mint, chopped

1/4 cup lemon juice, from about 1 lemon

1/4 cup simple syrup, recipe follows

1/8 teaspoon amaretto

2 cups watermelon balls, from about half a watermelon

2 cups cantaloupe balls, from about 1 cantaloupe

In a blender, combine mint, lemon juice, simple syrup, and amaretto. Blend until smooth.

In a large bowl, combine the watermelon and the cantaloupe. Add the vinaigrette and toss. Transfer to a serving bowl and serve.

Simple Syrup:

1/2 cup water

1 cup sugar

In a saucepan, combine water and sugar over medium heat. Bring to a boil, then reduce heat and simmer for 5 minutes, until the sugar has dissolved. Take pan off heat and cool the syrup. Any extra cooled syrup can be saved in an airtight container in the refrigerator.

Yield: 1 cup

Rodyk draugams

Comments Komentavo 9 »

t-online.de ir lrytas.lt inf.
2007-11-29 15:11

„Lygiai
taip pat kaip vasarą negalima apsieiti be ledų,

taip žiemą negalima be
keptų obuolių“,

– rašo Vokietijos internetinis dienraštis t-online.de.

Šis tinklalapis savo skaitytojams pateikia, kaip skaniausiai paruošti

keptus obuolius. Receptą ir mes siūlome savo skaitytojams.

Keturioms porcijoms reikės šių maisto produktų:

4 vidutinio dydžio obuolių
      citrinų sulčių
      1 šaukštelio razinų
      1 šaukštelio žemės riešutų
      1 šaukštelio perskeltų migdolų trupučio gvazdikėlių
      2 šaukštų sviesto
      2-3 šaukštų cukraus
      2 stikliukų romo

Papuošimui tinka: mėtos lapeliai, migdolai, cukraus pudra.

Paruošimas:

1. Nuplaukite ir nusausinkite obuolius. Sėklas išskobkite

per obuolio viršų, kur yra kotas. Į vidų įlašinkite citrinų sulčių.

2.
Razinas, gvazdikėlius, migdolus ir žemės riešutus sumaišykite

su
šaukštu sviesto ir stikliuku romo. Mišinį sudėkite į obuolius.

3.
Likusiu sviestu ištepkite formą ir sudėkite obuolius.

Pusę valandos
kepkite orkaitėje,

maždaug 200-225 laipsnių pagal Celcijų temperatūroje.

4. Kai iškeps, apibarstykite cukrumi. Likusį romą pašildykite,

tada užpilkite ant obuolių ir uždekite. Palaukite, kol užges.

5. Obuolius papuoškite ir apibarstykite cukraus pudra.

Rekomenduojama valgyti su vaniliniu kremu arba vaniliniais ledais.

Rodyk draugams

Comments Komentavo 31 »

receptai komentaruose :)))

Rodyk draugams

Comments Komentavo 666 »

Chocolate Chip Angel Food Cake

  1. 3 ounces bittersweet or semisweet chocolate, coarsely chopped
  2. 1 cup cake flour
  3. 1 1/2 cups granulated sugar
  4. 13 large egg whites
  5. 1 teaspoon cream of tartar
  6. 1/4 teaspoon salt
  7. 1 1/2 teaspoons pure vanilla extract
  8. 1 cup granulated sugar, plus
  9. 2 tablespoons granulated sugar
  10. 3 large egg whites
  11. 1/2 teaspoon cream of tartar
  12. Pinch of salt
  13. 3 teaspoons pure vanilla extract

  1. Position a rack in the lower third of
    the oven and preheat the oven to 375 degrees F. Pulse the chocolate in
    a food processor until finely ground; reserve. In a medium bowl, whisk
    together the flour and 3/4 cup of the sugar until combined; reserve.
  2. In
    the bowl of a mixer fitted with a whisk, mix the egg whites, cream of
    tartar and salt on low speed until frothy, about 1 minute. Increase the
    speed to medium and beat the egg whites until they hold soft peaks,
    about 2 minutes. Stir in the remaining 3/4 cup of sugar, then beat the
    egg whites at medium-high speed until fluffy and just stiff.
  3. Remove
    the bowl from the mixer, sift one-third of the flour mixture over the
    egg whites and fold it in with a large spatula until just blended. Add
    the vanilla and fold in the remaining flour in 2 batches. Fold in the
    reserved ground chocolate and scrape the batter into a 10-inch tube
    pan. Bake until a toothpick inserted in the center comes out clean,
    about 45 minutes. Invert the pan and place the tube opening over the
    neck of a bottle to suspend the cake, then let cool completely, at
    least 1 hour and up to overnight.
  4. Unmold the Chocolate Chip Angel Food Cake and coat generously with the Seven-Minute Frosting.
  5. Seven-Minute
    Frosting: In a large saucepan, bring 1 inch of water to a simmer. In a
    large stainless-steel bowl, combine the sugar, egg whites, 1/4 cup of
    water, the cream of tartar and the salt. Set the bowl over the
    simmering water and beat the egg whites with a whisk or handheld mixer
    until the frosting holds stiff peaks, about 5 minutes.
  6. Remove the bowl and continue to beat until cooled and billowy, about 2 minutes more. Beat in the vanilla and frost the cake.

Yield: 8 servings (Serving size: 8 servings)

O čia tai man labai gražu ir tinka prie šokolado

   Dark Brown Napkin

Fold the napkin in
half horizontally, and press along the folded edge to make a crease.
Unfold; place napkin on a surface with the crease facing up. Roll
napkin in from both ends toward the crease. Stand napkin in a tumbler
to hold its shape.

Light Brown Napkin
Fold the napkin in
half diagonally to form a triangle; iron flat. Fold the point opposite
the crease to the middle of the crease, and iron. Fold into thirds
lengthwise, ironing creases along both folds. Next, fold the napkin
along the creases so it is long and flat. Fold up one end of the napkin
1 inch from the edge; hold down. Begin rolling napkin up from this end,
keeping the tuft exposed. Tuck the remaining end into the bottom half
of the roll, and center napkin on a butter plate.

Yellow Bordered Napkin
Fold the napkin
in half diagonally to form a triangle, and iron flat. Fold in two
corners along the fold, and press one at a time. This envelope-style
fold is ideal for hemstitched napkins or those with contrasting
borders; a leaf or place card can be inserted or laid on top.

Rodyk draugams

Comments Komentavo 24 »

.

Rodyk draugams

Comments Komentavo 3 »

                                                                   rekomenduoja kraftfoods.com



Rodyk draugams

Comments Komentavo 59 »

 
20 Reduced Fat NILLA Wafers, finely crushed
3 Tbsp. margarine, melted
1 pkg. (8 oz.) PHILADELPHIA Neufchatel Cheese, 1/3 Less Fat than Cream Cheese, softened
1/2 cup powdered sugar
1 tub (8 oz.) COOL WHIP FREE Whipped Topping, thawed, divided
3 medium ripe bananas
3 cups fat free milk
2 pkg. (4-serving size each) JELL-O Vanilla Flavor Fat Free Sugar Free Instant Reduced Calorie Pudding & Pie Filling
1/2 square BAKER'S Semi-Sweet Baking Chocolate, grated

MIX wafers and margarine. Press firmly onto bottom of 13×9-inch dish.
MIX Neufchatel cheese and powdered sugar with wooden spoon until well blended. Gently stir in 1-1/2 cups of the whipped topping. Spoon mixture evenly onto crust; spread carefully. Cut bananas in half crosswise; cut each piece lengthwise in half. Arrange banana pieces over Neufchatel cheese mixture.
POUR milk into large bowl. Add dry pudding mixes. Beat with wire whisk 2 min. Spoon over bananas. Spread with remaining whipped topping. Sprinkle evenly with chocolate. Refrigerate at least 3 hours before serving.



KRAFT KITCHENS TIPS

How to easily remove dessert from pan
Line 13×9-inch dish with foil, with ends of foil extending over sides of pan. Press wafer mixture onto foil. Prepare filling as directed. When ready to serve, lift dessert from dish, using foil handles. Cut into squares to serve.

Substitute
Prepare as directed, using JELL-O Chocolate Flavor Fat Free Sugar Free Instant Reduced Calorie Pudding & Pie Filling.

Makeover Savings


Rodyk draugams

Comments Komentavo 106 »

Fourth Of July Independence Cake Pendant

http://www.etsy.com/view_item.php?listing_id=219383

Rodyk draugams

Comments Komentarų nėra »

Wave Your Flag Cheesecake

Recipe Rating:

Prep Time:
20 min
Total Time:
4 hr 25 min
Makes:
20 servings

Nutrition Information

Kraft Kitchens Tips

Ratings and comments

You may also enjoy


1
qt.

strawberries, divided
1-1/2
cups
boiling
water
2
pkg.
(4-serving size each)
JELL-O Brand Strawberry Flavor Gelatin



Ice cubes
1
cup
cold
water
1
pkg.
(12 oz.)
pound cake, cut into 10 slices
1-1/3
cups

blueberries, divided
2
pkg.
(8 oz. each)
PHILADELPHIA Cream Cheese, softened
1/4
cup

sugar
1
tub
(8 oz.)
COOL WHIP Whipped Topping, thawed

SLICE 1
cup of the strawberries; set aside. Halve the remaining 3 cups
strawberries; set aside. Stir boiling water into dry gelatin mixes in
large bowl at least 2 min. until completely dissolved. Add enough ice
to cold water to measure 2 cups. Add to gelatin; stir until ice is
completely melted. Refrigerate 5 min. or until gelatin is slightly
thickened (consistency of unbeaten egg whites).
MEANWHILE, line
bottom of 13×9-inch dish with the cake slices. Add sliced strawberries
and 1 cup of the blueberries to thickened gelatin; stir gently. Spoon
over cake slices. Refrigerate 4 hours or until set.
BEAT cream
cheese and sugar in large bowl with wire whisk or electric mixer until
well blended; gently stir in whipped topping. Spread over gelatin.
Arrange strawberry halves on cream cheese mixture to resemble the
stripes of a flag. Arrange the remaining 1/3 cup blueberries on cream
cheese mixture for the “stars.” Store leftover dessert in refrigerator.


Rodyk draugams

Comments Komentavo 7 »




For your summertime socials, we've taken a good thing and made it even
better - creamy ice cream scooped on a cone, sandwiched between cookies
and served with moist brownies.

Blueberry Ice Cream



Blueberry Ice Cream
A
custard-rich base is combined with a cup of fresh blueberries and a
spritz of lemon juice for a simple yet incredibly decadent ice cream.
The mixture can either be combined in food processor then frozen until
ready or blended using an ice cream maker. Serve the smooth and creamy
treat on a wafer cone.
Gingerbread Cookie-Ice Cream Sandwiches
Crisp
and creamy, there's something positively paradoxical but absolutely
right about an ice cream sandwich. In this recipe, fresh ginger ice
cream has a peppery zing that guests find ravishing. Stashed between
two soft molasses cookies, the dessert is an instant hit, a cool ending
after a backyard barbecue.
Summer Camp Shake
Thinking
back to days spent at summer camp, there are lots of great memories
including hamburger cookouts, catching fireflies and gulping down a
thick and rich shake made with nuggets of your favorite candy bars. For
a trip down memory lane, try this sweet sensation - bits of Heath Bar,
chocolate ice cream, ice cold milk, cinnamon and vanilla extract. A few
whirls in our Hamilton Beach Blender and it's ready.
Marbled Chocolate Brownies
Made
with Nestle® Toll House® Semisweet Chocolate Morsels, cocoa and
applesauce for added moistness, these luxurious brownies are just the
thing served with Rocky Road ice cream or a good and simple vanilla
bean ice cream. The topping is a swirl of cream cheese, sugar and milk.
Great for dunking in a tall glass of milk, too.
Neighborhood Ice Cream Sundae
This
summer, invite the neighborhood kids over for an ice cream social in
your backyard. The kids will have fun decorating their own sundaes, and
you may even want to have a contest for the most creative or the most
colorful. The toppings are endless - hot fudge, butterscotch or caramel
sauces, walnuts, peanuts, candy sprinkles and maraschino cherries. A
fun time for kids and adults!
Mocha Brownies
These
frosted brownies are easy to prepare, the perfect base for sundae
brownies. Made in a saucepan, they're mixed together then baked in our Chicago Metallic Brownie Pan.
Once baked, they're frosted with a sumptuous, chocolaty icing, cut into
squares and topped with your favorite ice cream - vanilla, chocolate
chip mint or ****achio.

Rodyk draugams

Comments Komentavo 4 »


  • VIDEO






















  • ...



  • Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
  • Nauji įrašai

  • Nauji komentarai

  • Twitter Updates