BLOGas.lt
Sukurk savo BLOGą Kitas atsitiktinis BLOGas

Temos “KELIONIU PASAKOJIMAI” archyvas


todėl keliauju su New York Times  Travel



Article: 36 Hours in Asheville, N.C.



Travel Guide: San Francisco




Travel Guide: Cappadocia




A local farmer demonstrates how to crack open dried cacao beans

for guests of the Cotton Tree Lodge. Travel Guide: Amazon Basin



Bright Lights, Big Mumbai

Rodyk draugams

Comments Komentavo 36 »

Diner's Journal

icluding some

 intriguing ones from star chefs,

and dozens of others;

what

other cities are looking forward to,

and

a few places to eat and get a little shopping done.

Rodyk draugams

Comments Komentavo 8 »


'"Cafe
   Visą dieną ieškojau knygos, bet neradau. Pasidalinsiu prisiminimų įspūdžiais.
   Skaičiau, kaip du autoriai keliauja per Portugaliją ir aprašo kelionę taip, kaip dar tada nebuvo tekę skaityti. Pavyzdžiui eidami Lisabonos gatve, jie pasakoja, kur yra įsikūrusi kavinukė, kurioje galima atsigerti geriausios kavos. Dar pasakoja apie kavos gėrimo papročius ar madą gerti vieną kavos puodelį, per visą dieną sėdint gatvėje prie staliuko. Jie nesako kavinės pavadinimo, bet nupasakoja kelią, kaip tenai pakliūti. Paskui atvyksta į Porto miestą ir pradeda pasakojimą apie Porto vynų istoriją, pakyla į kalnus ir pasakoja apie Kolumbo laikų receptus. Ir taip toliau ir taip toliau.
   Visada įsivaizdavau, kad laidos su pavadinimu “KULINARINĖS KELIONĖS”, turėtu būti panašios į šioje knygojes aprašytas istorijas. Tokių laidų nėra, bet yra mūsų kelionių įspūdžiai. Jau vien BLOGAS.LT ribose yra tiek pasklidusių po pasaulį žmonių, kurie galėtu pasidalinti savo išgyventomis kulinarinio pažinimo istorijomis.
   Kviečiu visus keliautojus pasidalinti kulinarinių kelionių įspūdžiais, nuotykiais, pažinimo džiaugsmu ir panašiai.

Dėkoju - kiki

Rodyk draugams

Comments Komentavo 104 »

   Pirmiausia, tai Bretanė šalia Atlanto vandenyno - vadinasi, virtuvėje gausu visokių šlapių gėrybių, kurių tūlas lietuvis net į rankas neimtu ir tikrai nesugalvotu valgyti net bado metu. O viešėjau tikrų bretonų namuose, taigi nori - nenori, mandagumas reikalauja, o be to ir smalsu be galo - už ką gi tos austrės taip jau giriamos.
   Taigi antra viešnagės vakarienė buvo skirta būtent austrėms. Šeimininkė jau buvo jas atidariusi, kad man nepratusiai nereikėtų kankintis. Pirmas įspųdis - įdomu, antra austrė - galima valgyti, o ketvirta visai patiko. Tačiau, kad tikrai pamėgčiau, reikia dar ne kartą jų valgyti, tada ir skonius gal pradėsiu skirti, nes juk ir austrių rūšių visa galybė.

Parašė tetalina

  

… apie kelionę į Graikiją

hm… :)  Na kulinarines keliones… 

Išvažiavau į Graikiją.. :) supratau, kad graikai labai svetingi žmones.
Prieš kiekvieną valgymą kavinėj atnešdavo duonos (baltos šviežios) ir vandens… po to tokio labai skanaus kremuko (iš jų natūralaus jogurto, česnakų ir tarkuotų agurkų), jį tepdavom ant duonos… mmmm…. be to graikai valgo labai daug sūrio…

Tačiau ne tai norėjau papasakot…  :)
Esmė tame, kad pirmą kartą valgiau Omarą,  ;)
nu tą daiktą su čiuptuvėliais… tiksliau tas kojas su čiuptuvėliais…. iš ties buvo be galo skanu… man labai patiko. Tai buvo vienintelis patiekalas, kurį patiekė neperkrovę lėkštes, nes porcijos pas juos tai OGOGO. galvoju čia kaip mums, kurie niekad nėra ragavę… o pasirodo… pasirodo kad tos porcijos nesugebėjau įveikt, kadangi buvo be galo sotu.
Skonio negaliu palygint su niekuo… nes tie šviesūs žiedukai, kurių buvo lėkštėj gal apie 20-30, nebuvo panašūs į nieką, ką bučiau valgius Lietuvoj… :)
bet patirtis taip pat gera. 

 

  Beje Graikijoj jie turi toki daiktą kaip mes šašlykus (souvlaki) ir kaip kebabus, tik i juos bulvyčiu fri prideda. Tik, kad bulvytes pas juos ne bulviškos. be krakmolo taigi primena cukinija. (nuotraukoje pupų patiekalas aliejaus ir prieskonių padaže)

Parašė MeNuLiUkE
adresas su  jūros gėrybių receptais>>
http://www.sanitex.lt/index.php?show_content_id=94388

Rodyk draugams

Comments Komentavo 19 »

 Tai ką. Ir aš papasakosiu apie savo kelionę.. prieš metus.. nju nemanau kad bus kažkas per daug ypatinga.. bet vis tiek. Ir man buvo proga palandžioti po prisiminimus ir nuotraukas.. tai manau abipusė nauda ;) nerašysiu apie gurmaniškus valgius ir t.t. tik apie kasdieninį gyvenimą.. ateičiai tiems, kad važiuos kada nors ;) O pradėsiu nuo to, kad būnant USA svarbiausia buvo gerti daug skysčių.. geriausiai tai yra vanduo.. nju bet čia asmeniškas reikalas.. iš pradžių gėriau daug  arbatos šaltos.. bet po to jau ji man per saldi buvo..
šitoj nuotraukoj, tai po gardžių pietų vandenį geriu..

Dar vienas iš populiariausių patiekalų yra WRAP. Tai kaip karštas sumuštinis duonoje, arba kaip mūsų kebabas. Nju bet skiriasi vis tiek.

vaizdelis toks ;) ši patiekalą galima rasti iš tikrųjų beveik visuose greito maisto restoranuose.. nors ši nuotrauka daryta gerame restorane ;)

kalbant apie saldumynus.. tai daugelis jų yra tokie: kurie dažo viską kas šlapia :) kiti yra labai labai skanūs.. triufeliukai kiss.. nerealūs :D visa parduotuvę būčiau nusiaubus :D  


(receptą gausite paspaudę paveikslėlį)

geri prisiminimai.. paskutinį ką pasakysiu, tai jie turi nerealu cheese cake.. sūrio pyragas.. ech.. dar su braškėm jei.. nerealu.. gavau didžiulį gabalą išvažiuojant :D paskutinę darbo diena virtuvės šefas padovanojo didelį gabalą to pyrago.. deja neturiu nuotraukos.. bet žinokit burnoj tai tirpsta :D tirpo.. ir Lietuvoje čia kur vadinami būną sūrio pyragai neprilygsta ten. nju ką..
dar skaniai jie tą viščiuką gamina.. su visokiais prieskoniais ir padažais.. ir dar skanius alkoholinius koktelius :D bet žinot ko labiausiai pasiilgau? Ir kai tik išlipau iš lėktuvo, mamai sakau važiuojam.. cepelinų.. bet juokingiausia buvo, kad aš suvalgiau viena cepeliną ir brolio klausiu „nenori?“.. nebepajėgiau antro cepelino įveikti..

Rodyk draugams

Comments Komentavo 32 »


  • VIDEO






















  • ...



  • Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
  • Nauji įrašai

  • Nauji komentarai

  • Twitter Updates