BLOGas.lt
Sukurk savo BLOGą Kitas atsitiktinis BLOGas

Temos “KONSERVAVIMAS” archyvas


Редко встречаешь такие рецепты.
12 Рецептов домашнего посола скумбрий, сельди, кильки и мойвы!!!
===================================
Чтобы не потерять рецепт, жмите класс, а потом поделиться
==================================
Пальчики оближешь • Лучшие рецепты!
C нами ты научишься готовить ВКУСНО!

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
Соленая скумбрия по рецепту «Старого моряка»
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

Ингредиенты и приготовление:

Skaitykite toliau… »

Rodyk draugams

Comments Komentarų nėra »

Obuolių drebučiai su prieskoniais
Obuolių drebučiai su prieskoniais  

Sudedamosios dalys
1 kg rūgštokų obuolių
400 ml vandens
100 ml želė cukraus „Multi” /200 ml nuvarvėjusių sulčių

Nuplaukite
obuolius ir pašalinkite pažeistas dalis, jei tokių būtų, taip pat
kotelį ir žiedo galiuką. Supjaustykite obuolius gabaliukais. Uždenkite
i virkite obuolius vandenyje maždaug 15 minučių. Supilkite į koštuvą ir
palikite 30 minučių nuvarvėti. Pamatuokite sulčių kiekį ir su maišykite
su želė cukrumi išplautame puode, pavirkite 30 sekundžių. Išpilstykite
į šiltus, itin švarius stiklinius indus. Uždarykite. Laikykite
šaldytuve.

Pasiūlymas, kaip paskaninti:
Į perkoštas
sultis įpilkite 100-200 ml „Sherry”. Mėtos, čiobreliai arba rozmarinas
turi virti su obuoliais nuo pradžių. Obuolius galima pakeisti rojaus
obuoliukais, pasirinktais vaisiais, uogomis arba rožių lapeliais.
Imkite 100 ml želė cukraus „Multi“ /200 ml nuvarvėjusių sulčių

Receptą sukūrė
   Dansukker - Receptai

“Iš nemažai pektinų turinčių uogų (juodųjų ir raudonųjų serbentų,
spanguolių, bruknių, agrastų ar kt.), vaisių (pavyzdžiui, rūgščių
obuolių) žiemai verta pasiruošti drebučių - turėsite kuo pagardinti
mėsos kepsnius, šiltuosius ir šaltuosius padažus. Verdant vaisių ar
uogų drebučius, nepagailėkite cukraus (kilogramui vasaros gėrybių
imkite apie 1 kg cukraus). Juo apibertas uogas ar vaisius maišant
kaitinkite ant silpnos ugnies, kol sutirštės, paskui pertrinkite per
sieteli ir išpilstykite į švarius stiklainius. Jei manote, kad
drebučiai gali nestingti, į dar neatvėsusius galite įmaišyti
išbrinkytos ir ištirpdytos želatinos (50 g - 1 kg drebučių) Jei norite
išvirti ne itin saldžių drebučių, juos gaminkite su specialiu uogienių
cukrumi. Jis papildytas natūraliu pektinu, todėl ir mažiau pasaldinti
drebučia labai gerai stingsta. Drebučius galite ruošti ir iš kelių
skoniu derančių vaisių ar uogų, pavyzdžiui, obuolių ir juodųjų
serbentų, agrastų ir aronijų.”
Receptai info - Apie vaisių ir uogų konservavimą

Rodyk draugams

Comments Komentavo 40 »

Kriaušių ir bruknių uogienė

Ingredientai:
Bruknės, 2 kilogramai
Kriaušės, 2 kilogramai
Cukrus, 1 kilogramas
Gvazdikėliai, 3 vienetai
Cinamonas, truputį

Gaminimas:
Bruknes užpilkite cukrumi ir virkite ant mažos ugnies apie 10 min. Tada
nupilkite susidariusias sultis ir į jas suberkite kubeliais
supjaustytas kriaušes. Virkite, kol kriaušės suminkštėja. Sudėkite
bruknes, prieskonius, užvirinkite ir karštą uogienę sukrėskite į
stiklainius. Uždarykite. receptai.lt,

Rodyk draugams

Comments Komentavo 756 »

Ingredientai
500g moliūgų
100g svarainių
200-300g cukraus
3-3,5 l vandens

Aprašymas
Moliūgus supjaustyti kubeliais, svarainius - griežinėliais. Moliūgus ir
svarainius sudėti į verdantį pasaldintą vandenį ir virti ant silpnos
ugnies tol, kol suminkštės. Moliūgų ir svarainių kompotas gali būti
konservuojamas žiemai. Tada reikia pilti mažiau vandens, o prieš
vartojant skiesti virintu vandeniu. Panašiai gaminami svarainių ir
kriaušių, svarainių ir aguročių, svarainių ir cukinijų kompotai.
Svarainių ir cukraus kiekis gali būti parenkamas pagal skonį.

Rodyk draugams

Comments Komentavo 88 »


Kompotai gaminami iš žalių arba džiovintų vaisių ir uogų. Be
vaisių ir uogų, į kompotus dedama cukraus ir įvairių prieskonių:
cinamono, gvazdikėlių, citrinų ir apelsinų žievelės, kurie, išvirus
kompotą, išimami.

Vertingiausi kompotai yra šviežių nevirtų vaisių, tik užpiltų sirupu. Tokiame
kompote išlieka visi vitaminai. Šviežius obuolius ar kriaušes kompotui
reikia nulupti, supjaustyti skiltelėmis ir išimti sėklas. Kad
nepatamsėtų, nuluptus vaisius reikia pamerkti į citrinos rūgštimi
parūgštintą vandenį, po to dėti į verdantį sirupą ir labai pamažu virti. 

Skaitykite toliau… »

Rodyk draugams

Comments Komentavo 163 »


medaus pagamintais sirupais žmonės maistą gardino jau gilioje senovėje.
XVI-XVII a. sirupus daugiausiai gamindavo iš cukraus. Praėjusiame
amžiuje įvairūs sirupai buvo ypač populiarūs, o dabar jų vartojimas
labai sumažėjo.
Sirupai
- didelės koncentracijos vandens arba vaisių sulčių cukraus tirpalai,
sudėtyje turintys vaistinių ekstraktų, tinktūrų, maistinių vaisių
ekstraktų ar vaistinių medžiagų. Šių tirštokų, skaidrių ir saldžių
skysčių skonis ir kvapas priklauso nuo jų sudėtyje esančių medžiagų.

Skaitykite toliau… »

Rodyk draugams

Comments Komentavo 63 »

Saldus aptepąs iš vaisių, cukraus ir vandens verdamas tol, kol sirupas atvėsęs
sustingsta.

Gebėjimas sustingti priklauso nuo vaisiuose esančio pektino
kiekio (pektino rasime daugelyje išnokusių vaisių, tačiau i mišinį
galima berti ir parduotuvėje nusipirkto pektino, jeigu išvirtame
sirupe jo yra per maža koncentracija).

Gausu pektino obuoliuose, gervuogėse, citrinose, apelsinuose, svarainiuose ir raudonuosiuose serbentuose. Kuri nors iš šių vaisių galite sumaišyti su kvapiais,
tačiau pektiną prastai sukaupiančiais vaisiais, ir išvirsite puikiai
sustingstanti džemų. Jis ruošiamas iš nesusmulkintų vaisių, kurie
sutrinami ar sukapojami, todėl skiriasi nuo konservų (juos darant
vaisiai ar jų gabalėliai nesupjaustomi) ar nuo vaisinių drebučiu
(pastarieji gaminami iš vaisių sulčių, jos perkošiamos - pašalinamos
kietosios dalelės - ir tada išverdamos su cukrumi).

Marmeladas ruošiamas panašiai kaip ir kiti džemai, tačiau jis daromas tik iš
citrusinių vaisių (iš vienos arba kelių rūšių vaisių).

Rodyk draugams

Comments Komentavo 5 »

Kadangi jau prinoko abrikosai, tai dairausi aprašymų. Tegul jau man Alfa.lt atleidžia…

Išspausdinta iš naujienų tinklalapio www.alfa.lt

abrikosai. Elžbieta Monkevič

Švelnus kaip rytinės saulės spindulys. Prinokęs sultingas abrikosas su vaikiškai švelnia odele – ypatingas vaisius. Ne veltui prancūzams jis – moteriško seksualumo simbolis. Tikrai negalėsite pamiršti dieviško šio vaisiaus skonio, jei ragavote šio stebuklo vienos iš pietinių šalių turguje, kur lyg Cheopso piramidė, o gal Didžioji kinų siena, vaisius prie vaisiaus ant prekystalių sudėti auksiniai švytintys ovalai. Kai saulės spindulys juos pakutena – išrausta kaip rytietė mergina.

Kelionės

Abrikosų tėvyne laikoma Kinija, kažkur prie Tibeto. Tačiau romėnai juos vadindavo armėniškais obuoliais. Beje, toks yra ir lotyniškas paprastojo abrikoso pavadinimas Armeniaca vulgaris. Vieni šių laikų specialistai laikosi nuomonės, kad abrikosai pradėti auginti Užkaukazėje, kiti teigia, kad prie to prisidėjo Aleksandras Didysis, o dar kiti – į Vakarų Europą abrikosus iš Kinijos atvežė armėnų pirkliai.
Į Amerika abrikosas atkeliavo kartu su ispanais ir nuo to laiko paplito  Šiaurės ir Pietų Amerikoje. 

Skaitykite toliau… »

Rodyk draugams

Comments Komentavo 50 »

Cukinijų ir morkų uogienė

1 kg cukinijų,
0,5 kg morkų,
0,6 kg cukraus,
pagal skonį citrinų rūgšties,
Iš 2 pakeliai vanilinio cukraus.

Cukiniją
nulupti, išimti sėklas su jas gaubiančiu minkštimu ir supjaustyti 1,5-2
cm kubeliais. Paruoštas cukinijas užpilti cukrumi, parūgštinti citrinų
rūgštimi ir palaikyti, kol išsiskirs sultys. Tuomet užvirti, ir,
sumažinus ugnį, virti 2-3 min. Morkas sutarkuoti rupia trintuve, sudėti
į puodą, įpilti stiklinę iš cukinijų išsiskyrusių sulčių ir virti, kol
suminkštės. Tuomet paruoštas daržoves sumaišyti ir palikti kelioms
valandoms vėsioje vietoje. Po to uogienę virti apie 15-20 min., kol
išgaruos beveik visas skystis. Karštą uogienę sumaišyti su vaniliniu
cukrumi, sukrėsti į paruoštus stiklainius ir sandariai uždaryti.

INFO.LT

Skaitykite toliau… »

Rodyk draugams

Comments Komentavo 9 »

Žurnalas “Darbštuolė”  Skonis

Kvapūs rauginti agurkai


10 kg agurkų, 20 g šviežios aitriosios paprikos, 50 g krienų, 30 g česnakų, 50 g šviežių peletrūnų, 30 g šviežių krapų ir 5 g džiovintų mairūnų.

Sūrymui: 10 l vandens bei 620-645 g druskos (priklauso nuo agurkų didumo).

Krienus ir česnako skilteles nulupkite. Agurkus ir prieskonius nuplaukite ir palikite nudžiūti. Tuomet produktus padalykite į stiklainius. Druską berkite į užvirusį vandenį ir maišydamos ištirpinkite. Verdančiu sūrymu užpilkite stiklainius.

Pasterizuokite 90 laipsnių karščio temperatūroje. 1/2 l talpos stiklainius kaitinkite 10 minučių, o 1 l ir didesnius - 12-15 minučių.
Užsukite iš anksto paruoštais dangteliais.

Skaitykite toliau… »

Rodyk draugams

Comments Komentavo 2 »


iš “National Geographic”

Rodyk draugams

Comments Komentavo 7 »

 

      

konservavimas

Visada svajojau turėti tokį klasikinį senovinį rūsį, kuriame kabo kumpiai, svogūnų pynės, o sutvarkytose lentynose puikuojasi stiklainiai su rudens gėrybėmis. Šalia supilti į aptvarus obuoliai, stovi maišai su bulvėmis. Tie vaizdai atėjo iš vaikystės, senovinio anglų kalbos vadovėlio, kur žodžių buvo mokoma pagal paveikslėlius, pažymint juose esančius daiktus skaičiais. Viena iš temų buvo RŪSYS…

Vaikystės įspūdžiai būna labai stiprūs, kartais jie neapleidžia mūsų visą gyvenimą…

 

Pomidorų ir morkų salotos.
lrytas.lt
2007-09-29 08:45

Mėgstančios
žiemą šeimą lepinti kvapiomis mišrainėmis bei konservuotais grybais,
dar turi laiko pasinaudotižurnalų „Darbštuolė“ ir „Moters savaitė“
kulinarių receptais.

***

Pomidorų ir morkų salotos

2 kg nedidelių prinokusių,
bet kietų pomidorų; 1 kg morkų; 500 g saldžiųjų paprikų; pagal skonį česnakų skiltelių; krapų; laurų lapelių.

Marinuoti: 2 l vandens reikės 100 g druskos; 100 ml acto;
kelių šaukštų aliejaus.

Sveikus
pomidorus sudėkite eilėmis į indą, ant viršaus sukraukite morkų tarkius
ir paprikų šiaudelius. Taip pat suberkite susmulkintus krapus, česnakų
skilteles, laurų lapelius ir užpilkite karštu marinatu.

Su krienų lapais sūdytos rudmėsės

Rudmėsių; krienų lapų; česnakų; krapų; druskos.

Rudmėses
2 dienas palaikyti šaltame vandenyje, kad neliktų kartumo, nuvalykite
ir kelias minutes pavirkite pasūdytame vandenyje, po to nukoškite. Ant
stiklainių dugno iš pradžių pridėkite krienų lapų, po nuvalyto česnako
galvutę, tada sukraukite rudmėses ir pasūdykite. Paskui vėl pridėkite
grybų, pasūdykite ir taip tęskite iki pat viršaus. Ant viršaus
priberkite krapų, česnakų ir krienų lapų. Stipriai suslėkite, kad
išsiskirtų sultys. Šiltai palaikykite 2 paras, o tada išneškite į vėsią
patalpą.
Pasiūlymas
Lygiai taip pat galite sūdyti ir kitokius grybus.

 

Marinuoti svogūnų žiedeliai

2 kg svogūnų; kiekvienam stiklainiui po
kelis laurų lapelius; kvapiųjų ir juodųjų pipirų žirnelių.
Marinuoti: 1 l vandens reikės 100-150 ml acto; 100 g druskos; 25 g cukraus.

Nuluptus
ir nuplautus svogūnus supjaustykite plonais žiedeliais. Ant stiklainių
dugno sudėkite laurų lapelius ir suberkite pipirų žirnelius, tada
sukraukite svogūnų žiedelius ir užpilkite karštu marinatu.

Daržovių mišrainė su pupelėmis

1 kg baltųjų pupelių; 1 kg pomidorų;
1 kg cukinijų; 2-3 paprikos; 1 kg morkų;
1 kg svogūnų; 1 l aliejaus; druskos.

Pupeles
apvirkite. Pomidorus, cukinijas ir morkas susmulkinkite. Svogūnus ir
paprikas nuplikykite karštu vandeniu. Mišrainę virkite valandą, o po to
sukrėskite į sterilizuotus stiklainius.

Gardžioji tyrė

2 kg prinokusių pomidorų; 1 kg baklažanų;
1 kg morkų; 1 kg raudonų saldžiųjų paprikų; 1/2 kg salierų; stiklinė aliejaus; druskos.

Visas
daržoves nuplaukite. Pomidorus, baklažanus ir paprikas sumalkite,
morkas ir salierus sutarkuokite stambia tarka. Sumaišykite, supilkite
aliejų ir pasūdžiusi pastatykite virti ant silpnos ugnies. Virkite tol,
kol gausite vientisą tyrę. Ją išpilstykite į sterilizuotus stiklainius
ir užsukite metaliniais dangteliais.

Grybai su pupelėmis ir pomidorais

1 kg grybų; 4 stiklinės virtų pupelių; 1 kg pomidorų;
3-4 svogūnai; stiklinė aliejaus; šaukštas maltų
kmynų; druskos.

Grybus
virkite pasūdytame vandenyje tiek, kiek reikia pagal jų rūšį. Paskui
išgriebkite ir nuvarvinkite. Nuluptus pomidorus supjaustykite
skiltelėmis, svogūnus - griežinėliais. Į karštą aliejų iš pradžių
suberkite svogūnų griežinėlius, o kai jie apkeps, sudėkite pomidorų
skilteles ir 1-2 minutes patroškinkite. Visus produktus sukrėskite į
dubenį, paskaninkite kmynais, pasūdykite ir sumaišykite, sudėkite į
stiklainius ir kaitinkite: 1/2 l kaitinkite 25 minutes, 1 l - 35
minutes. Sandariai uždarykite.


Su saldžiosiomis paprikomis marinuoti grybai

Įvairių virtų grybų; saldžiųjų paprikų.
Marinuoti: 1 l vandens reikės 100 ml 9 proc. acto; 2-3 gvazdikėlių; 3-4 pipirų žirnelių; 2 šaukštų
cukraus; šaukšto druskos.

Paprikas
supjaustykite šiaudeliais, suberkite į paruoštą marinatą ir virkite 5
minutes. Paskui sukraukite grybus ir virkite 20-25 minutes. Išdėliokite
į karštus sterilizuotus stiklainius, užsukite dangtelius ir dar kurį
laiką palaikykite šiltai uždengusi.

Savaitgalio pietūs: rudens gėrybes - į stiklainius

Geras skonis

Rodyk draugams

Comments Komentavo 105 »


  • VIDEO






















  • ...



  • Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
  • Nauji įrašai

  • Nauji komentarai

  • Twitter Updates