BLOGas.lt
Sukurk savo BLOGą Kitas atsitiktinis BLOGas

Temos “Pamoka” archyvas



nurašyta nuo edimdoma.ru, norėjau teisingų proporcijų…

300 г
1 шт.
2 ст. л.
1 шт.
1 шт.
2 шт.
1 шт.
½ ч. л.
½ ч. л.
3 ст. л.

Rodyk draugams

Comments Komentarų nėra »

Sudėtis

250 g Miltai, Tipas 405
250 g Miltai, Tipas 550
80 g Vanduo
60 g Cukrus
80 g Pienas
3 Kiaušinio (-ai)
30 g Sviestas, suminkštintas
15 g Mielės
300 g Nutella

Rengimas

Ištirpinti mieles į dubenį su vandeniu. 4 šaukštai pieno, kai iš abiejų veislių miltų Pridėti ir išmaišoma. Toliau kintamosios kiaušiniai, miltai, pienas ir sviestas Pridėti kol visi ingredientai yra panaudoti. Tešla įveikti energingai. Dubuo dangtelį ir leiskite pailsėti šiltoje vietoje, kol tešla padvigubėjo.

Padėkite tešlą ant miltais pabarstyto darbinio paviršiaus ir padalinti į 4 lygias dalis. Iškočiokite kiekvieną dalį į skersmuo apie 28 cm pločio ir 3 mm storio lakšto tešlos. Skaitykite toliau… »

Rodyk draugams

Comments Komentarų nėra »

Kulinarinė pamokėlė (spausti)


Lietuvoje itin mėgstamam karaimų nacionaliniam patiekalui reikės: 0,5 kg. miltų, 2 kiaušinių, 300 g. sviesto, 350 g. grietinės, 0,5 kg. avienos arba jautiesnos kumpio, arba kapotos kiaulienos sprandinės, 1 svogūno, druskos, pipirų. 22 metų patirtį turinčios „Karališkos senosios kibininės“ virtuvės meistrės instrukcijas žiūrėkite DELFI.TV reportaže.

Autorius: Austė Serapinaitė, Svajūnas Ablingis DELFI.TV

Rodyk draugams

Comments Komentavo 93 »

Birutė Imbrasienė (”Meisteris”)

Karštomis vasaros dienomis šeimininkės stengiasi namiškius pamaloninti gaivia
vėsia sriuba. Visada mėgiami ir dažnai gaminami šaltibarščiai, kurie
paruošiami labai įvairiai ir valgomi su karštomis šviežiomis bulvėmis.

Be to, vasarą seniau (ypač Suvalkijoje) virdavo ir dabar mėgsta saldžias
vaisių ar uogų sriubas. Dar viena vasaros sriuba – mutinys, labai
populiarus visoje Lietuvoje. Jo spalva ir rūgštumas priklauso nuo
pasirinktų uogų rūšies. Galima kiekvienai dienai paruošti vis kitokį
mutinį. Tai pavakarių valgis vasarą. Mutinį šeimininkės nešdavo į
laukus dirbančiai šeimynai.

Kluodnykas (Ignalinos r.)

Saujelė svogūnų laiškų, žiupsnelis krapų, pora šaukštų grietinės, išrūgų arba
vandens, druskos, agurkas.
Svogūnų laiškus ir krapus smulkiai supjausto ir giliam dubenyje ištrina
su druska, įdeda grietinę ir užpila šaltu vandeniu arba išrūgom, gerai
išplaka, įdeda smulkiai supjaustytą agurką. Valgo su virtom ar keptom
bulvėm, dažniausiai – šienapjūtės metu.

Skaitykite toliau… »

Rodyk draugams

Comments Komentavo 13 »


  • VIDEO






















  • ...



  • Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
  • Nauji įrašai

  • Nauji komentarai

  • Twitter Updates