BLOGas.lt
Sukurk savo BLOGą Kitas atsitiktinis BLOGas

Temos “SVEIKUOLIAI” archyvas


Žiemą, kai rūbai staiga susitraukia, o patys jaučiamės gerokai apsunkę, ateina metas įvertinti priaugtus kilogramus. Dažnas tada griebiasi už galvos – ką daryti, kad vėl sugrįžtų buvusios formos, ir savijauta pagerėtų?

Siūlome jums penkis efektyvius ir paprastus būdus, kaip išvalyti savo organizmą. Nuo ko pradėti?

Valgykite avižinę košę

Ji puikiai valo organizmą, užkerta kelią inkstų akmenų susidarymui, gerina virškinimo procesus. Tik ruoškite be jokių papildomų priedų, t. y. virkite vandenyje, negardinkite nei druska, nei cukrumi (tačiau įvairios žolelės puikiai tinka). Verta paminėti, kad avižinė košė dargi ir puikiai kovoja su padidėjusiu cholesterolio kiekiu, taigi, skanaukite į sveikatą. Tik nesirinkite avižinių dribsnių, košę reikia ruošti iš neskaldytų avižų kruopų.

Skaitykite toliau… »

Rodyk draugams

Comments Komentarų nėra »

Jau pries savaite pirkau pigiu, puikiai atrodanciu braskiu. Dideles, grazios, raudonos ir kietos… Bet suvalgius kilo itarimas, kad kaskas cia ne taip.  Pradzioje pagalvojau, na ir kas kad lenkiskos, uz tai tik po 3.50Lt x kg. Bet kuo toliau valgiau tuo labiau norejosi paskaityti apie modifikuotus produktus. Su kuo gi galima sukryzminti braske. Lyg tai niekuo nekvepejo, bet braske, buvo labai rugsti ir  itartinai per kieta.

Ir radau - “Ziema genetiskai modifikuotos braskes nesusala , nes joms implantuotas saltuju juru zuvu genas” - raso point.lt Rojaus sodai taip graziai apie jas raso.

O dar girdejau, kad sveciai braskinius papuosimus nurenka ir nevalgo, nejaugi braskes virto tik papuosimu…

No-Bake Strawberry Cheesecake

Rodyk draugams

Comments Komentavo 122 »

“Japonų mokslininkas Žoržas Ozava siūlo savo makrobiotines dietas nuo pačių sunkiausių susirgimų. Tai grūdų, kruopų ir daržovių dietos, kurios žmogaus organizmą išvallo iki blizgesio.

Pati efektyviausia septinta dieta - 100% grūdų dieta. Kviečiai, rugiai, įvairios kruopos pamerkiamos iš vakaro, o rytą gerai nuplaunamos ir užplikomos verdančiu vandeniu, verdamos 1 min. ir padedamos šiltai po pagalve. Valgyti kiekvieną dieną kiek nori be jokių priedų 10 dienų. Gerti kaip galima mažiau, tiik 1-2 stikllines vandens arba kiaulpienių bei žalią arbatą.

Sergant diabetu, skrandžio ir dvylikapirštės žarnos opomis, inkstų bei  kepenų ligomis, tiinka vartoti užplikalus, kurie paruošiami taip:
1 šaukštas kruopų pakaitinamas ant sausos keptuvės ir sumalamas kavos malimo aparatu. Gauti milteliai supilami į stiklinę ar puodelį ir užplikomi verdančiu vandeniu ir 15 min. brinksta. Po to galima suvalgyti. Pusryčiams - linų sėklų užplikalas, o vakarienei - vandeny virta kruopų košė. Ir taip 10 dienų.

Kartoti šią ir kitas dietas galima kas du mėnesius.”

Iš Ksaveros Vaištarienės “MITYBOS a b ė c ė l ė”

https://www.youtube.com/watch?v=XraPsCr1rhI

Rodyk draugams

Comments Komentavo 775 »

Visada pasigendu Lietuvoje sveiko maisto ekspertų vaikščiojančių po parduotuves ir per TV ar laikraštį aiškinančių žmonėms apie maisto produktus, kuriuos mes perkame. Girdėjau, kad tokios ekspertų laidos yra JAV, gal ir kitur. O dažniausiai apie tai galima išgirsti per Rusijos televizijas. Šį kartą per šitą propagandinį kanalą “Ostankino 1″, gal dėl tos propagandos į tą kanalą ir dedamos įvairios įdomios programos, kad vėliau mes “suvalgytume” ir žinias. Šiandie buvo pirma filmo serija, o kitą šeštadienį gal rodys antrą. Du garsūs Rusijos veidai ir vienas savanoris sutinka dalyvauti eksperimente ir maitintis 2 savaites tik “greituoju maistu”, kuris būna McDonalde ar parduotuvėse randamais  pusfabrikačiais ir kitu nesveiku maistu…
Prisimenu, kaip per BLOGin konferenciją Enorca norėjo iš manęs atimti RED BOOLą ir aiškino apie nuodingus ingredientus įeinančius į gėrimo sudėtį, bet aš jos nepaklausiau…  Bet  jeigu ji imtų rašyti apie maistą, aš tikrai su įdomumu skaityčiau ir gal net pakeisčiau savo įpročius, nes kiekvienam turi ateiti  nuosava  pilnatvės valanda, kada tu supranti, kad tai liečia ir tave.

12:20Осторожно - еда!

Премьера.
Осторожно - еда!. Фильм 1-й
Экспериментальным путем мы покажем, как закусочная еда влияет на
человеческий организм. Наш герой в течение двух недель будет питаться
лишь гамбургерами, хот-догами, картошкой фри и запивать все это
газированной водой.
Любой мегаполис, в том числе и Москву, опутывают сети закусочных,
позволяющих, что называется, перекусить на ходу. При нашем темпе жизни
это очень удобно. Макдоналдс, Ростикс и различные Стардогсы, Пироги да
слойки, Куры-гриль. Сюда же относятся быстрорастворимые супы, каши,
лапша.
Оказывается, человек подсаживается на них не только потому, что это
быстро и экономично. Это еще и вкусно. В такой еде много химических
ароматизаторов и добавок, т.е., усилителей вкуса. Привыкаешь к ним
быстрее, чем к кокаину. А последствия одинаковы - разрушенное здоровье.
Самый известный из усилителей вкуса - MSG. При попадании в организм он
легко проникает из крови в мозг и напрямую на него воздействует. В
результате кажется, что мы съели что-то совершенно потрясающее, и нам
хочется есть это снова.
Ожирение и инфаркты - таковы последствия любви к гамбургерам и картошке
фри. К палаткам с хот-догами выстраиваются очереди, закусочные fast
food забиты до отказа. Сюда ходят семьями.
Книга Э. Шлоссера Нация фаст-фуда: темная сторона всеамериканской еды,
произведшая фурор на Западе, в России, к сожалению, не столь известна.
Люди часто не представляют, что на самом деле едят. А факты,
представленные Шлоссером, - сенсационны.
Фильм 1
Экспериментальным путем мы покажем, как закусочная еда влияет на
человеческий организм. Наш герой (согласно официально оформленному
договору) в течение двух недель будет питаться лишь гамбургерами,
хот-догами, картошкой фри и запивать все это газированной водой. За его
состоянием будут следить специалисты: врачи, физиологи, психологи
(естественно, с помощью научной методологии - анализов крови,
физиометрических и психологических тестов и т.п.). В конце эксперимента
мы увидим, что стало со здоровьем человека, основной пищей которого в
течение всего двух недель был fast food.

Rodyk draugams

Comments Komentavo 8 »

Lėto maisto filosofija:


“Mes
manome, kad kiekvienas turi teisę į malonumą ir todėl reikia apsaugoti
maisto paveldą, tradicijas ir kultūras, kurios padaro
šį malonumą galimu. Mūsų judėjimas yra įsteigtas
eco-kulinarijos sąvokoje – pripažįstamas stiprus ryšys tarp lėkštės ir planetos.

Lėtas Maistas yra geras, švarus ir teisingas
maistas. Mes manome, kad maistą, kurį mes valgome turi paragauti visi; kad jis turi būti pagamintas švariu būdu, kad nekenktų
aplinkai, gyvūnų apsaugai ar mūsų sveikatai; ir tie maisto gamintojai
turi gauti teisingą kompensaciją už savo darbą.

Mes laikome save co-gamintojais,
ne vartotojais, todėl, kad, būdami informuoti apie tai, kaip mūsų
maistas yra pagamintas ir aktyviai palaikydami tuos, kas
gamina, mes
tampame dalininku ir partneriu gamybos procese.”

Rodyk draugams

Comments Komentavo 111 »


informaciją užtikau bloge nežinau.lt  Perliukai #3

manau, ši informacija čia tinka

what-does-200-calories-look-like

 



Rodyk draugams

Comments Komentavo 32 »

buityje matau net priklausomybę, kada natūralus buljonas tampa nebeskanus…

Peržiūrėjau filmą apie sveiką maistą. Reziume: Sveikas maistas yra tik tada kai jį gamini pats iš natūralių maisto produktų ir nesinaudoji skonio stiprikliais bei kitais E produktais…

Ar visi priedai yra saugūs?

 

Uždraustų naudoti priedų yra nedaug: E 103, E105, E111, E121, E125, E126, E1330, E152, E181.

Kitus yra leidžiama naudoti, tačiau mes patariame vengti…


Cheminės medžiagos

 

  Kur naudojama? Poveikis
Sintetiniai dažikliai (E 102, E 110, E 123, E 124, E 127,  E 120, E 131, E 142…)  Naudojami labai plačiai   Gali sukelti alergiją, apsinuodijimą, vėžinius susirgimus.
Konservantai 

(E 210 - E 215, E 217, E 239) 

Naudojami labai plačiai  Gali sukelti vėžinius susirgimus
E 250/ E 251/ E 252

Natrio nitritas / Natrio nitratas/ Kalio nitratas 

Konservantas mėsos produktuose  Nitratai
iš principo nekenksmingi, bet skyla į nitritą, kuris jungdamasis su
aminais sudaro nitrozaminus – stiprius kancerogenus. Šie pokyčiai
greičiausiai įvyksta kepant  mėsą. Didina kraujospūdį.
E 221-E 228

Sulfitai 

Konservantai,
antioksidantai ->  pjaustyti vaisiai ir daržovės atrodo švieži;
padeda išlaikyti džiovintų vaisių spalvą, naudojamas gaminant vyną 
Gali sukelti stiprią alergiją. Sergantiesiems astma gali būti mirtini. Sukelia virškinimo sutrikimus.

E 950

Acesulfamas K 

Saldiklis (200 k. saldesnis už cukrų) - kramtomoji guma, gėrimų milteliai, tirpi kava ir arbata, želatino desertai, kremai Gali sukelti vėžį (įrodyta, kad sukelia gyvūnams); veikia skydliaukę.

 

E 951

Aspartamas 

 Saldiklis (Equal, NutraSweet)  Didesnis
kiekis kraujyje slopina protinį vystymąsi, trikdo smegenų veiklą, gali
sukelti pykinimą, galvos skausmą, priepuolius panašius į epilepsiją    
 E 320/ E 321

Butilintas hidroksianizolas/

Butilintas hidroksitoluenas  

 Antioksidatorius, dedamas į riebalų ir aliejaus turinčius produktus, kad  šie neapkarstų; naudojamas labai plačiai!   Manoma, kad sukelia vėžį; didina cholesterolio kiekį

 E 621

Mononatrio glutamatas 

 Aromato ir skonio stipriklis proteino turinčiuose gaminiuose   Didesnis kiekis sukelia galvos skausmą, deginantį dilbių, sprando niežulį

 E 330 Citrinų rūgštis   Naudojama daugelyje produktų kaip rūgštingumą reguliuojanti

medžiaga, antioksidatorius,

izoliuojanti medžiaga

 Gali sukelti vėžinius susirgimus.



E600-E700 Aromato ir skonio stiprikliai

Rodyk draugams

Comments Komentavo 108 »

.

svarbi informacija sveikuoliams

Rodyk draugams

Comments Komentavo 92 »





Patiekalai su skydu nuo infekcijų - česnaku



Ar žinote, kad česnaką bus lengviau nulupti ir geriau atsiskleis aromatinės savybės, jei jį sutraiškysite?

lrytas.lt

2007-11-17 01:00

Kai
lauke - žvarbūs orai, o organizmą ima alinti infekcinės peršalimo
ligos, jums gali padėti česnakas. Štai keli žurnalų “Darbštuolė” ir
“Moters savaitė” kulinarių sugalvoti patiekalų receptai su šia gardžia
ir naudinga daržove.

Kepti česnakai

4 česnakų galvutės; 1,3 l vandens; šaukštas aliejaus; šaukštas cukraus;
1/2 šaukštelio druskos.

Iš pradžių česnakus apvirkite. Česnakų galvutes padalinkite skiltelėmis,
bet jų nelupkite. Skilteles dėkite į didelį puodą, užpilkite vandeniu
ir užvirkite. Tada sumažinkite ugnį ir troškinkite 15 minučių.

Vandenį nukoškite, o česnakus perliekite šaltu vandeniu, kad atvėstų.

Dabar imkitės kepimo. Į karštą aliejų iš pradžių berkite cukrų, paskui
druską, tada česnakus. Kepkite dažnai pakratydamos keptuvę apie 5
minutes.

Kepti česnakai - ne tik skanus garnyras prie paukštienos, mėsos, bet ir
puikiai tinka gardinti užkandžius ar duoną, jos skrebučius.
Pasmulkinkite ir apibarstykite užkandį arba sutrinkite ir užtepkite ant
duonos ar skrebučių.

Česnakų ir graikinių riešutų tepinys

100 g česnakų; 300 g graikinių riešutų branduolių; 300 g padžiūvusios
duonos; alyvuogių be kauliukų; 100 ml aliejaus; 30 g citrinų rūgšties ar
acto; druskos.

Iš pradžių paruoškite sudedamąsias dalis. Česnakų skilteles nulupkite,
nuplaukite, sugrūskite, o tada ištrinkite su druska. Graikinius
riešutus perrinkite, kad neliktų kieto kevalo dalelių ir smulkiai
sulaužykite. Duoną išmirkykite vandenyje ir nuspauskite.

Dabar imkitės tepinio. Česnakus su druska ištrinkite su graikinių
riešutų dalelėmis ir nuspausta duona. Gautą mišinį sukite mediniu
šaukštu ar maišykite elektriniu plaktuvu, po truputį pilkite aliejų, kol
bus puri masė. Ją gardinkite citrinų sultimis su actu, sūdykite.
Patiekite lėkštutėje, apglaistykite peiliu ir papuoškite alyvuogių
žiedeliais.

Česnakinis pupelių ir pievagrybių užkandis

Po mažą skardinę baltųjų ir raudonųjų konservuotų pupelių; 200 g
pievagrybių; mažas svogūnas; 2-3 skiltelės česnako; krapų; aliejaus;
majonezo.

Iš pradžių pagaminkite sudedamąsias dalis.

Svogūną nulupkite, nuplaukite ir smulkiai supjaustykite. Pievagrybius
kruopščiai nuplaukite, nusausinkite ir suraikykite per visą plotį.
Svogūnų ir pievagrybių gabalėlius berkite į karštą aliejų ir
paskrudinkite, kad suminkštėtų ir dailiai pagelstų, paskui atvėsinkite.
Česnako skilteles nulupkite, nuplaukite ir sugrūskite ar sutarkuokite.
Krapus nuplaukite, nuskabykite šakeles, jas sukapokite, neužmirškite
kelias pasilikti. Nupilkite nuo pupelių skystį.

Dabar jau imkitės užkandžio. Sumaišykite baltąsias ir raudonąsias
pupeles su svogūnais, keptais pievagrybių griežinėliais, česnako
gabalėliais ir krapais. Mišinį pagardinkite majonezu ir dar kartą
permaišykite.

Papuoškite krapų šakelėmis ir duokite į stalą.

Šį užkandį galite gaminti ir su virtomis pupelėmis, bet su
konservuotomis bus daug greičiau.

Pupelės su česnakiniu padažu

500 g pupelių; druskos.

Padažui: 2 česnakų galvutės; svogūnas; 5 pomidorai; petražolių;
aliejaus; maltų juodųjų pipirų; druskos.

Pupeles išmirkykite ir išvirkite sūdytame vandenyje.

Kol pupelės verda, paruoškite padažą. Česnakus išskirstykite
skiltelėmis, jas ir svogūną nulupkite. Česnakų skilteles, svogūną,
pomidorus ir petražoles nuplaukite. Svogūną supjaustykite mažais
gabalėliais, juos berkite į karštą aliejų ir pačirškinkite, kol dailiai
pagels ir suminkštės, tada atvėsinkite. Česnakus susmulkinkite ar
sugrūskite. Petražoles sukapokite. Pomidorus nuplikykite verdančiu
vandeniu, nulupkite jų odeles ir supjaustykite. Pomidorus sumaišykite
su svogūnais, česnakais ir petražolėmis. Mišinį užpilkite keliais
šaukštais vandens, pagardinkite juodaisiais pipirais ir pasūdykite.
Išsukite, užvirkite ir, sumažinusios ugnį, pakaitinkite kelias minutes.

Dabar imkitės pupelių kepimo. Pupeles sumaišykite su padažu, viską
krėskite į kepimo indą ir šaukite į karštą orkaitę. Kepkite, kol
išgaruos beveik visas skystis.

Gerai patiekti kaip atskirą patiekalą arba kaip garnyrą prie mėsos.

Tiršta žirnių sriuba su česnakais

1 l daržovių nuoviro; 2 stiklinės skaldytų žirnių; česnako galvutė;
svogūnas; keli šaukštai sviesto, aliejaus; šaukštas kmynų; maltų juodųjų
pipirų; druskos.

Žirnius perrinkite, išmirkykite ir išvirkite sūdytame vandenyje. Tada
nukoškite ir šiek tiek ataušinusios sumalkite.

Kol verda žirniai, iškepkite česnaką. Jį išskirstykite skiltelėmis, bet
nenulupkite. Skilteles išdėliokite ant aliejumi išteptos skardos, viršų
šiek tiek apšlakstykite aliejumi ir šaukite į 200 laipsnių karščio
orkaitę. Kepkite 20 minučių. Truputį atvėsinkite ir šakute išspauskite
minkštimą. Svogūną nulupkite, nuplaukite ir smulkiai supjaustykite.
Keptuvėje išleiskite sviestą, jame apkepkite svogūno gabalėlius, kol
taps skaidrūs. Tada berkite nuplikytus kmynus ir maišydamos kepkite dar
minutę. Paskui išsukite su česnakų minkštimu, pupelėmis ir atskieskite
nuoviru. Viską pertrinkite per sietelį ar išplakite elektriniu
plaktuvu. Užkaiskite, pagardinkite juodaisiais pipirais, pasūdykite.
Tiekite su grietine ir skrebučiais.



Keptų česnakų padažas

2 česnakų galvutės; 3-4 šaukštai majonezo; 5 šaukštai jogurto;
šaukštelis garstyčių ar pomidorų padažo; aliejaus; po žiupsnelį maltų
juodųjų pipirų ir druskos.

Česnakus išskirstykite skiltelėmis, bet nenulupkite. Skilteles
išdėliokite ant aliejumi išteptos skardos, viršų dar pašlakstykite
aliejumi. Šaukite į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite 25-30
minučių. Šiek tiek atvėsinusios, šakute išspauskite minkštimą. Česnakų
minkštimą ištrinkite su majonezu ir jogurtu, pagardinkite garstyčiomis
ar pomidorų padažu, pabarstykite pipirais ir pasūdykite.

Ar žinote, kad česnaką bus lengviau nulupti ir geriau atsiskleis
aromatinės savybės, jei jį sutraiškysite? Česnako skiltelę storesnio
peilio plačiąja dalimi spauskite tol, kol plyš jos odelė. Tuomet odelę
paprasčiausiai nuimkite.

Vištiena su česnakais

1,5 kg višta; 40 česnako skiltelių; aliejaus; maltų juodųjų pipirų;
druskos.

Išdorotą vištą nuplaukite, nusausinkite, įtrinkite juodaisiais pipirais
ir druska. Dėkite į šaldytuvą ir pamarinuokite. Po kiek laiko vištą
perkelkite į aliejumi išteptą kepimo formą, aplink ją išbarstykite
nenuluptas česnako skilteles. Viską apšlakstykite aliejumi ir pašaukite
į vidutinio karštumo orkaitę. Kepkite 1-1,5 valandos.

Vištą supjaustykite gabalėliais ir patiekite kartu su česnakais.

Česnakai visur tinka

Česnakus galima paruošti įvairiai.  ”Šeimininkė” nuotr.
Sabina Sirtautaitė (”Šeimininkė”)
2007-11-07 12:47

Česnakų pagardai – sriuboms, padažams ir kitiems patiekalams pagardinti. Šaldytuve gerai laikosi 10-12 mėn.

I. 0,5 kg česnakų, 150 g aliejaus, šaukštas druskos, 1/2 šaukštelio maltų baltųjų, raudonųjų, žaliųjų, juodųjų pipirų mišinio.

Česnakus
išskirstyti skiltelėmis, sudėti į aliuminio folijos maišelius arba
suvynioti į foliją ir iškepti orkaitėje. Atvėsinti, nulupti, sutrinti
per tinklelį ar kiaurasamtį, pasūdyti, paskaninti pipirais, supilti
aliejų ir gerai išsukti. Pagardą sudėti į mažus indelius, užsukti
dangteliais ir laikyti vėsioje vietoje.

II. Po 0,5 kg česnakų ir pomidorų, 2 šaukštai druskos.

Pomidorus
nuplikyti, nulupti, išimti sėklas (galima ir neišimti) ir supjaustyti
nedideliais gabaliukais. Nuluptus česnakus sukapoti. Viską sumaišyti,
pasūdyti, sudėti prieskonius, išmaišyti ir sudėti į mažus stiklainius.
Ant paviršiaus užpilti pakaitinto aliejaus ir uždaryti dangteliais.

Laikyti vėsioje vietoje.

III.
0,5 kg česnakų, 0,3 kg pomidorų tyrės arba 0,2 kg pomidorų pastos, 100
g krapų, petražolių arba gelsvių lapelių, 2 šaukštai druskos, maltų
karčiųjų pipirų arba žiupsnelis maltų kadagio uogų ir laurų lapelių.

Nuluptus
česnakus sukapoti, krapus ar petražolių lapelius smulkiai supjaustyti
ir sumaišyti su pomidorų pasta, paskaninti prieskoniais, pasūdyti,
gerai išmaišyti. Tada sukrėsti į stiklainius, užsukti dangteliais ir
laikyti vėsioje vietoje.

Česnakų pasta su bazilikais

1
kg česnakų, 300 g aliejaus, 5 šaukštai bazilikų, 50 g druskos. Česnakus
apipilti verdančiu, o paskui šaltu vandeniu. Nulupti, susmulkinti
plakikliu, pasūdyti, sudėti bazilikus, supilti aliejų ir išmaišyti.

Pastą sudėti į stiklainius, ant viršaus užpilti aliejaus ir užsukti dangteliais. Laikyti vėsioje vietoje.

Česnakų pasta su petražolėmis ir salierais

Po
1 kg česnakų ir salierų, 1/2 l susmulkintų petražolių lapelių, 3
šaukšteliai citrinos rūgšties, po šaukštą cukraus ir druskos.

Česnakus
ir salierus supjaustyti ir susmulkinti plakikliu. Tada parūgštinti,
pasūdyti ir paskaninti cukrumi. Sudėti petražolių lapelius, išmaišyti,
dėti į stiklainius, sandariai uždaryti ir laikyti vėsioje vietoje.

Džiovinti prieskoniai su česnakais

200
g česnakų, 3 šaukštai maltų džiovintų petražolių šaknų, 2 šaukštai
maltų džiovintų porų, po šaukštą maltų karčiųjų pipirų ir druskos.

Česnakus
nulupti, išskirstyti skiltelėmis, rupiai supjaustyti ir išdžiovinti nuo
saulės apsaugotoje vietoje. Galima džiovinti virš viryklės pakabintame
tinklelyje, ant radiatoriaus, ne aukštesnėje kaip 45 °C temperatūroje.
Panašiu būdu išdžiovinti susmulkintas petražolių šaknis ir žiedeliais
supjaustytus porus.

Džiovintas daržoves sumalti kavamale, sudėti maltus pipirus, druską (nebūtinai), išmaišyti, supilti į sandarų indą.

Česnakinė druska

Po 200 g česnakų ir druskos.

Česnakus
nulupti, skilteles rupiai supjaustyti ir išdžiovinti nuo saulės
apsaugotoje vietoje. Jeigu džiovinama orkaitėje, smulkinti česnakų
skiltelių nereikia. Išdžiūvusius česnakus su rupia druska sumalti
kavamale.

Laikyti sandariai uždarytame inde. Kas mėgsta stipresnį česnakų kvapą, gali dėti 300 g česnakų.

Česnakai sūryme

2 kg česnakų, 1 l vandens, 100 druskos.

Česnakus
nuplauti, išskirstyti skiltelėmis, nulupti ir sudėti į stiklainius.
Vandenyje ištirpinti druską, užpilti šaltu sūrymu ir uždaryti
dangteliais.

Tokius česnakus gana ilgai
galima laikyti kambario temperatūroje. Norint česnakus išlaikyti iki
naujojo derliaus, reikia juos laikyti vėsioje vietoje.

Marinuoti česnakai

2 kg česnakų, 1 l vandens, 70 g druskos, 100 ml obuolių acto.

Nulupti
česnakų išorinį lukštą, palikti tik vieną sluoksnį, nupjauti stiebą ir
šakneles. Gerai nuplauti šaltame vandenyje ir talpiai sudėti į
iškaitintą stiklainį. Marinatui vandenyje ištirpinti druską, supilti
actą ir užpilti česnakus. Laikyti kambario temperatūroje, tamsioje
vietoje.

Rauginti česnakai

2
kg česnakų, 1 l obuolių sulčių, 50 g cukraus, 70 g druskos. Česnakus
nuplauti, nupjauti šakneles, stiebelius, nulupti viršutinį lukšto
sluoksnį (vidinį palikti), parą mirkyti šaltame vandenyje. Tada
nuplauti šaltu vandeniu, sudėti į stiklainius, užpilti pasūdytomis ir
pasaldintomis obuolių sultimis.

Česnakai turi būti apsemti skysčiu, užkloti natūralaus pluošto audeklu ir prislėgti.

Sūdyti česnakai

1 kg česnakų, 300 g druskos.

Česnakus
nuplauti, roputes išskirstyti skiltelėmis, nulupti, sumalti mėsmale.
Susmulkintus česnakus išmaišyti su druska, sudėti į 200 ml talpos
stiklainius ir uždengti dangteliais.

Galima laikyti kambario temperatūroje.

Skonis

Rodyk draugams

Comments Komentavo 68 »


As 2007 swings into gear, there's no better time to give your body a healthy, fresh start than now! Plus if you're thinking about lowering your weight - and your RealAge “eating clean” is a great first step. Add these 10 foods to your grocery cart and you'll get three terrific benefits:

1. Lots of super-healthy liquids to flush out the body while pouring in nutrients.

2. Fiber to keep your GI tract fit.

3. Foods that energize cleansing enzymes in the liver, your body's built-in detox center.

 The top 10:

    1. Green leafy vegetables. Eat them raw, throw them into a broth, add them to juices. Their chlorophyll helps swab out environmental toxins (heavy metals, pesticides) and is an all-round liver protector.
    2. Lemons. You need to keep the fluids flowing to wash out the body and fresh lemonade is ideal. Its vitamin C - considered the detox vitamin - helps convert toxins into a water - soluble form that?s easily flushed away.
    3. Watercress.  Put a handful into salads, soups, and sandwiches. The peppery little green leaves have a diuretic effect that helps move things through your system. And cress is rich in minerals too.
    4. Garlic. Add it to everything - salads, sauces, spreads. In addition to the bulb's cardio benefits, it activates liver enzymes that help filter out junk.
    5. Green tea. This antioxidant-rich brew is one of the healthiest ways to get more fluids into your system. Bonus: It contains catechins, which speed up liver activity.
    6. Broccoli sprouts. Get 'em at your health-food store. They pack 20 to 50 times more cancer-fighting, enzyme-stimulating activity into each bite than the grown-up vegetable.
    7. Sesame seeds. They're credited with protecting liver cells from the damaging effects of alcohol and other chemicals. For a concentrated form, try tahini, the yummy sesame seed paste that?s a staple of Asian cooking.
    8. Cabbage. There are two main types of detoxifying enzymes in the liver; this potent veggie helps activate both of them. Coleslaw, anyone?
    9. Psyllium. A plant that?s rich in soluble fiber, like oat bran, but more versatile. It mops up toxins (cholesterol too) and helps clear them out. Stir powdered psyllium into juice to help cleanse your colon, or have psyllium-fortified Bran Buds for breakfast.
    10. Fruits, fruits, fruits. They're full of almost all the good things above - vitamin C, fiber, nutritious fluids, and all kinds of antioxidants. Besides, nothing tastes better than a ripe mango, fresh berries, or a perfect pear.

Ultimate Detox Recipe

Easy Wilted Garlic-Sesame Salad
Toss dark, leafy greens in hot, garlicky oil for a cleansing?and delicious - dish
4 servings, about 65 calories each
1 Tsp. olive oil
1 clove garlic, minced
1 lb. spinach, stemmed,
   or 1 lb. Swiss chard, stems sliced, leaves torn
   or 1 lb. mixture of spinach and watercress
Salt and freshly ground pepper to taste
1 Tsp. sesame seeds for garnish
Warm oil in large skillet over medium-high heat. Add garlic and stir until lightly browned, about 45 seconds. Add greens (do in two batches, if necessary) and toss until just wilted, 2 to 4 minutes. Season to taste with salt and pepper. Sprinkle with sesame seeds.
 

Rodyk draugams

Comments Komentavo 15 »

spausk ant paveikslėlio ir, jeigu moki rusiškai, paskaitysi plačiau apie “nemirtingųjų dietą”

Rodyk draugams

Comments Komentavo 20 »

Rodyk draugams

Comments Komentavo 82 »

A new study provides the first-ever scientific proof that if you eat slowly, you will eat less — and you will enjoy the meal more.

Women consumed about 70 fewer calories when they were told to take their time eating a meal of pasta and sauce, compared to when they were instructed to eat it as quickly as possible. They also rated the meal as more pleasant when they ate slowly.

“They got more pleasure for (fewer) calories, and more satiety for (fewer) calories,” Dr. Kathleen Melanson of the University of Rhode Island in Kingston told Reuters Health.

Melanson decided to conduct the study when she learned there was no research to support the familiar claim that eating slowly reduces appetite.

She and her colleagues had 30 young women eat a meal of ditalini with tomato and vegetable sauce, topped with Parmesan cheese, under two different conditions. Before each meal, the women had eaten a standard 400-calorie breakfast, and then fasted for four hours.

At one visit to the lab, study participants were given a large spoon and told not to pause between bites and to eat as quickly as possible. At the other, participants ate with a small spoon, which they put down after each bite, and were told to take small bites and chew each bite 15 to 20 times.

When eating quickly, the women took in an average of 646 calories in nine minutes. But when they slowed down, they consumed 579 calories in 29 minutes, according to their report, presented at the annual meeting of the North American Association for the Study of Obesity

The women felt fuller and more satisfied immediately after they ate the meal and an hour later when they had consumed it slowly, Melanson and her colleagues found.

Eating slowly may indeed promote weight loss, or help people maintain a healthy weight, Melanson noted, given that someone who ate three leisurely meals might consume 210 fewer calories a day than someone who wolfed those meals down.

Rodyk draugams

Comments Komentavo 79 »


KNYGA yra ir lietuviškai, bet elektroninis variantas tik rusiškai. Skiriama sveikuoliams ir tiems, kurie nori išmokti teisingai virti košes. Pagrindinis akcentas knygoje - kruopų ir vandens santykiams, kuriuos reikėtu išmokti atmintinai.

НАЦИОНАЛЬНЫЕ КУХНИ НАШИХ НАРОДОВ - Каши
Автор “В. Похлебкин”
Размер 18849 Байт
Страница 1 из 2
СКАЧАТЬ КНИГУ ЦЕЛИКОМ

  Автор “В. Похлебкин”

Вильям Васильевич Похлебкин родился 20 августа 1923 года. Отцом его был революционер-подпольщик Михайлов, взявший себе псевдоним Похлебкин. В годы Великой Отечественной войны - на фронте. После окончания войны, в 1945-1949 годах, учился на факультете международных отношений Московского государственного университета (на основе которого был создан знаменитый МГИМО). Работал в Академии наук, преподавал в Высшей дипломатической школе. Вильям Похлебкин был ученым с мировым именем - известный историк-международник, основатель российской скандинавистики, автор монографий по новейшей истории, справочников по истории, геральдике и эмблематике. Мировую славу Похлебкину принесло увлечение, ставшее делом жизни, - исследование кулинарного искусства. Перу ученого и писателя принадлежит более 50 книг, их общий тираж во всем мире приближается к ста миллионам экземпляров. Среди самых известных работ Похлебкина можно назвать “Кулинарный словарь”, “История важнейших пищевых продуктов”. О его энциклопедических знаниях свидетельствуют “Словарь международной символики и эмблематики”, “История водки”, “Великий псевдоним”, “Государственный строй Исландии”, несколько томов “Внешней политики Руси, России, СССР за 1000 лет”. В 1993 году Вильям Похлебкин стал лауреатом премии ЛангеЧеретто, присуждаемой интернац жюри кулинаров Англии, Франции, Германии и Италии за книги по истории питания. Жизнь ученого трагически оборвалась весной 2000 года – в апреле он был найден убитым у себя дома в Подольске. Перед смертью он успел завершить очередной том “Внешней политики…” – “Татары и Русь”, а также книгу “Кухни века”. Неопубликованными остались пятнадцать работ по скандинавистике…

Filmas apie autorių - “Вильям Похлебкин. Смерть кулинара”   http://www.kultura-portal.ru/tree_new/cultpaper/article.jsp?number=

614&crubric_id=1002698&rubric_id=1002057&pub_id=700891

Rodyk draugams

Comments Komentavo 144 »

 
 

ar “PAKLYDO RAMUNĖ RUGIUOS”…

Master Chef - This is one from the Low Carb & Diabetic:

Crab Cakes

1 egg
3 Tbs mayonnaise
1 tsp dry mustard
1/4 cup chopped drained bottled pimiento
3 Tbs minced fresh parsley leaves
1 tsp Old Bay Seasoning
1 tsp Worcestershire sauce
2 dashes Tabasco sauce
1/4 tsp freshly-ground black pepper
1/4 tsp salt
1 lb lump crab meat
3/4 cup finely-crushed spicy pork rinds
2 Tbs vegetable oil
1 Tbs butter

1 In a large bowl whisk together the egg, mayonnaise, mustard, pimiento, parsley, Old Bay Seasoning, Worcestershire sauce, Tabasco, pepper, and salt. Add the crab meat and 1/4 cup of pork rinds, toss the mixture gently.

2 Spread the remaining 1/2 cup of pork rinds on a plate, form 1/3-cup of mixture gently into 3/4-inch patties (about 8), and coat the top and bottoms of each patty carefully with the pork rinds, transferring to a sheet of waxed paper.

3 In a large skillet heat the oil and the butter over moderately-high heat. Fry the crab cakes, for 1 to 2 minutes on each side, or until they are golden. Serve with the lemon wedges.

Servings: 8

Classic Ham Salad

1 lb ham, finely chopped
2 Tbs Dijon or country-style mustard
3 Tbs mayonnaise
1/4 tsp cayenne pepper, (optional)
1 shallot, finely chopped
1 Tbs finely-chopped dill pickle

1 In a mixing bowl, combine ham, mustard, mayonnaise and cayenne. Mix well. Stir in shallot and pickle.

2 Comments: Any cooked ham is fine in this salad. The key is to chop it finely, so its flavor mingles with the dressing.

Servings: 4

Creamy Red Cabbage Slaw

1 lb red cabbage, cored, quartered, and thinly sliced
1 small red onion, very thinly sliced
1/3 cup sour cream
1/3 cup mayonnaise
1 Tbs chopped fresh tarragon
1 Tbs balsamic vinegar
1/4 packet sugar substitute
Salt, to taste
Freshly-ground black pepper, to taste

1 In large bowl, combine cabbage and onion. In small bowl, mix sour cream, mayonnaise, dill, vinegar and sugar substitute. Add salt and pepper to taste.

2 Add dressing to cabbage mixture and toss to coat. Cover and refrigerate at least 1 hour for flavors to blend. (May be made up to 1 day ahead). Serve chilled or at room temperature.

Servings: 6

We enjoyed the crab cakes and cabbage slaw for dinner and we made the ham salad for lunch (served on crusty rolls) with a green salad. I've done some mix-and-matching with the meals from each category - everyone has enjoyed them very much.

I will post more that we liked!

Rodyk draugams

Comments Komentavo 6 »


  • VIDEO






















  • ...



  • Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
  • Nauji įrašai

  • Nauji komentarai

  • Twitter Updates