BLOGas.lt
Sukurk savo BLOGą Kitas atsitiktinis BLOGas

VARŠKĖS PUTĖSIŲ IR VYŠNIŲ DESERTĄ

2 PORCIJOMS JUMS REIKĖS:

2-3 valgomųjų šaukštų atitirpintų šaldytų vyšnių su sultimis, 5-6 valgomųjų šaukštų cukraus, 250 g varškės kepimui, 100 ml riebios grietinėlės.

PARUOŠIMO BŪDAS:

Nedideliame puode ant mažos kaitros kaitinkite vyšnias, išsiskyrusias sultis ir 2 valgomuosius šaukštus cukraus, kol sirupas šiek tiek sutirštės. Palikite atvėsti iki kambario temperatūros. Vyšnias galite pasiruošti net ir iš vakaro.

Į dubenį sudėkite likusį cukrų, užpilkite grietinėle ir palikite pastovėti keletą minučių, kad cukrus aptirptų. Sudėkite varškę ir elektriniu plaktuvu nesmarkiai plakite, kol masė taps tiršta, nebekris nuo plaktuvo kojelių ir nebesijaus cukraus kristalų. Į masę sudėkite didžiąją dalį vyšnių. Pasilikite keletą uogų ir keletą šaukštelių sirupo papuošimui. Uogas keliais judesiais įsukite į varškės putėsius, kad ši vietomis nusidažytų raudonai.

Dėkite putėsius į gražias taures, papuoškite keliomis vyšniomis ir apliekite sirupo likučiais. Jei norite, desertą galite apibarstyti tarkuotu baltuoju šokoladu.

Barbora profilio nuotrauka

Barbora

Patiko (0)

Rodyk draugams

Komentuokite