BLOGas.lt
Sukurk savo BLOGą Kitas atsitiktinis BLOGas

Žurnalas “Darbštuolė”

Serbentų tortas

Tešlai: 75 g miltų, 75 g krakmolo, 4 kiaušiniai, 175 g cukraus pudros,
pakelis vanilinio cukraus, šaukštelis tarkuotų citrinų žievelių,
šaukštas kakavos miltelių, šaukštelis kepimo miltelių.

Įdarui: 500 g raudonųjų serbentų, 125 ml serbentų sulčių, 100 g cukraus
pudros, šaukštelis krakmolo.

Kremui: 500 g riebios varškės, 500 g liesos varškės, 3 tryniai, 100 g
cukraus pudros.

Puošti: šaukštas kakavos miltelių, 2 melisų šakelės, kelios serbentų
šakelės su uogomis.

Iš pradžių ruoškite tešlą. Atskirkite kiaušinių baltymus nuo trynių.
Trynius, cukraus pudrą, vanilinį cukrų, citrinų žievelę ir kelis
šaukštus karšto vandens plakite tol, kol atsiras tiršta putelė. Berkite
kakavą. Ant viršaus krėskite išplaktus baltymus, tada sijokite miltus,
berkite krakmolą, kepimo miltelius ir maišykite su kiaušinių mase.

Ją krėskite į riebalais išteptą išardomą kepimo formą (geriausia, kad būtų
26 cm skersmens). Masę išlyginkite ir šaukite į 180 laipsnių karščio
orkaitę. Kepkite 30-35 minutes. Ištraukite iš orkaitės, apverskite,
nuimkite kepimo formą ir ataušinkite.

Kol biskvitas kepa, imkitės uogų įdaro. Serbentus nuplaukite tekančiu
vandeniu. Uogas atskirkite nuo šakelių. Jas apie 3 minutes troškinkite
serbentų sultyse, paskui berkite cukraus pudrą. Krakmolą išsukite su
vandeniu ir supilkite į uogas, pakaitinkite. Kremui išplakite trynius,
pertrinkite varškę. Trynius išsukite su varške ir cukraus pudra.

Biskvito paplotėlį perpjaukite horizontaliai pusiau. Apatinį paplotėlį
dėkite ant išardomos formos apačios, užspauskite žiedo formą, palikite
1-2 mm tarpą tarp papločių ir formos sienelių. Tepkite uogų mase,
viršuje paskirstykite pusę varškės kremo ir uždenkite antru paplotėliu.
Tortą ir jo kraštus aptepkite likusiu kremu ir 2 valandas laikykite
šaldytuve.

Paskui apibarstykite kakavos milteliais, papuoškite serbentų kekėmis ir
melisų lapeliais, galite ir serbentų lapais.

Sluoksniuotos tešlos pyragaičiai su uogų kremu

Tešlai: 300 g šaldytos sluoksniuotos tešlos, 50 g sviesto, 2 šaukštai
cukraus.

Įdarui: 250 g įvairių uogų, 2 šaukštai serbentų likerio ar vaisių vyno
(tinka ir sirupas), 250 g grietinėlės, pakelis standiklio grietinėlei, 2
šaukštai cukraus, pakelis vanilinio cukraus, 1-2 šaukštai cukraus
pudros.

Sluoksniuotą tešlą laikykite ant lentos tol, kol atšils. Paskui
aptepkite sviestu ir apibarstykite cukrumi.

Tešlos lakštus iš pradžių padalinkite keturkampiais, o tada -
trikampiais. Iš viso turėtų būti 20 lakštelių. Kepimo formą suvilgykite
šaltu vandeniu. Į ją dėkite tešlos trikampėlius. Šaukite į 200 laipsnių
karščio orkaitę ir kepkite 20 minučių ant vidurinės lentynos.
Ataušinkite.

Uogas nuplaukite, perrinkite ir, jei reikia, pjaukite pusiau ar į
keturias dalis. Ketvirtadalį uogų atidėkite. Likusias apipilkite
likeriu, vynu ar sirupu ir kuo kruopščiau ištrinkite su cukrumi.
Grietinėlę kruopščiai išplakite su standikliu ir vaniliniu cukrumi.
Maišykite su uogų tyre. Tešlos lapelius perpjaukite pusiau, ištepkite
kremu ir suvožkite. Pyragaičius puoškite atidėtomis uogomis ir cukraus
pudra.

Vyšnių pyragas su migdolais

Tešlai: 200 g miltų, 200 g sviesto, 2 kiaušinių tryniai, žiupsnelis
druskos, šaukštas cukraus, 2 šaukštai grietinės, sviesto formai tepti.

Įdarui: 750 g vyšnių, 2 kiaušinių baltymai, 100 g cukraus pudros, 100 g
migdolų.

Į persijotus miltus dėkite gabaliukais pjaustytą sviestą ir sukapokite
plačiu peiliu. Pilkite trynius, berkite druską ir cukrų. Tuoj pat
išminkykite tešlos rutulį, pusvalandį palaikykite jį šaldytuve.

Vyšnias nuplaukite, išrinkite kauliukus, nusausinkite. Iki standumo su
cukraus pudra išplakite baltymus. Migdolus sumalkite, suberkite į
baltymus ir atsargiai išmaišykite. Atšaldytą tešlą padalinkite pusiau
ir iškočiokite du tešlos skritulius. Riebalais išteptą kepimo formą
išklokite tešla, jos kraštus priglauskite prie formos sienelių. Ant
tešlos krėskite baltymų masę, tada vyšnias ir uždenkite antruoju tešlos
lakštu. Viršų ištepkite grietine. Kepinio viduryje pradurkite skylę,
kad išeitų garai. Šaukite į 200 laipsnių karščio orkaitę ir kepkite ant
vidurinės lentynos 40 minučių.

Tortas su melionais

Tešlai: 250 g miltų, 100 g sviesto, 4 kiaušinių tryniai, šaukštas
vandens, žiupsnelis druskos, miltų ir sviesto formai.

Įdarui: 800-900 g meliono, 60 g cukraus pudros, 3 tryniai, baltymas,
šaukštas romo ar konjako, druskos.

Puošti: raudonųjų serbentų, aviečių, vyšnių, mėtos šakelė.

Iš pradžių minkykite tešlą. Trynius su cukrumi išplakite iki baltumo.
Persijotus miltus sumaišykite su minkštu, bet ne tirpintu sviestu,
pilkite trynius, vandenį, berkite druską.

Viską išmaišykite iki vientisos masės, minkykite į kamuolį, uždenkite servetėle ir valandą
laikykite šaltoje vietoje. Paskui torto formą aptepkite sviestu ir
pabarstykite miltais. Tešlą suplokite, dėkite į formą ir švelniai
išlyginkite ranka, keliose vietose subadykite šakute, uždenkite folija,
kad kepant nepakiltų, ir šaukite į 180 laipsnių karščio orkaitę. Kepkite
20 minučių.

Kol kepa, perpjaukite melioną, išrinkite sėklas, ketvirtadalį vaisiaus
palikite puošti. Nupjaukite žievę, minkštimą išplakite plaktuvu ir
sumaišykite su cukraus pudra. Dėkite į dubenį, pilkite romą ar konjaką,
išplaktus kiaušinių trynius, iki standžios plutelės su žiupsneliu
druskos išplaktą baltymą, kruopščiai išmaišykite.

Ant iškepusio biskvito pilkite pagamintą įdarą. Šaukite į 180 laipsnių
karščio orkaitę ir kepkite 20-25 minutes.

Leiskite tortui ataušti, tada puoškite. Palikite dvi sveikas meliono
skilteles, o iš likusių apvaliu šaukštu išpjaukite rutuliukus, dėkite
kelias raudonas uogas ir žalią mėtos šakelę.

Melionų punšas

Mažas arbūzas, melionas, 2 šaukštai apelsinų likerio, tiks ir kitoks,
350 ml šampano, 1 l apelsinų sulčių, 100 g cukraus.

Arbūzą perpjaukite pusiau. Šaukštu išskobkite arbūzo minkštimą,
išrinkite sėklas. Meliono minkštimą suraikykite kvadratėliais. Arbūzo
rutulėlius ir meliono kubelius sudėkite į dubenį. Ten pat pilkite
apelsinų sultis, likerį, cukrų, išmaišykite. Viską supilkite į arbūzo
puseles. 2 valandas laikykite šaldytuve. Išimkite, apliekite šampanu ir
ragaukite.

Vyšnių plokštainis

500 g vyšnių be kauliukų, 250 g miltų, 125 g margarino, kiaušinio
trynys, šaukštelis vandens, pakelis vanilinio cukraus, šaukštas cukraus
pudros, 4 šaukštai cukraus pudros pyragui apibarstyti.

Į persijotus miltus berkite vanilinį cukrų, cukraus pudrą, dėkite
atšildytą margariną, viską sukapokite peiliu. Pilkite vandenį, įleiskite
trynį ir išminkykite tešlą. Ją valandą laikykite šaldytuve, tada
krėskite į kepimo formą, užrieskite tešlos kraštus, o ant viršaus dėkite
vyšnias be kauliukų. Šaukite į karštą orkaitę ir kepkite apie 40
minučių.

Apibarstykite cukraus pudra ir ragaukite.

Plikytas tortas „Žagarė“

Tešlai: 150 g miltų, 50 g sviesto, 4-5 kiaušiniai, šaukštelis kepimo
miltelių, 25 g krakmolo, stiklinė vandens.

Kremui: 1 kg vyšnių be kauliukų, 400 g grietinėlės, 1/2 indelio
sutirštinto pieno, 4 šaukštai konjako, 3-4 šaukštai citrinų sulčių,
nutarkuota citrinos žievelė, 2 šaukštai želatinos, pakelis vanilinio
cukraus.

Puošti: vyšnių.

Iš pradžių ruoškite tešlą. Užvirkite vandenį, jame ištirpinkite
sviestą, tada įmaišykite persijotus miltus, išmaišytus su krakmolu ir
kepimo milteliais. Indą nukelkite nuo ugnies ir į jį po vieną muškite
kiaušinius. Konditeriniu švirkštu į popieriumi išklotas skardas
švirkškite 3 lakštus.

Šaukite į 220 laipsnių karščio orkaitę ir
iškepkite. Iš likusios tešlos kepkite torto papuošalus: lapelius,
kotelius. Kremui grietinėlę maišykite su sutirštintu pienu, citrinų
sultimis ir žievelėmis, vaniliniu cukrumi ir konjaku. Įmaišykite
nedideliame kiekyje vandenyje ištirpintą želatiną. Pirmąjį lakštą
ištepkite kremu, ant jo sudėkite pusę vyšnių.

Uždenkite antruoju
lakštu. Jį ištepkite kaip ir pirmąjį, uždenkite trečiuoju lakštu.
Torto viršų aptepkite kremu ir papuoškite lapeliais, koteliais ir
vyšniomis. Tortą valandą laikykite šaltai.

Rodyk draugams

Komentarai įrašui “Vasaros derlius - į pyragus”
  1. Almost all of what you articulate is supprisingly appropriate and it makes me wonder the reason why I hadn’t looked at this with this light before. This particular piece truly did switch the light on for me as far as this particular topic goes. Nonetheless at this time there is actually one issue I am not necessarily too comfortable with so while I try to reconcile that with the core idea of the position, let me observe what all the rest of the visitors have to point out.Well done.

  2. Fantastic blog post. Thanks for sharing this. I was certainly not informed of your web site, however will come again much more often at this point. Including you to my RSS reader.

  3. Hello. Very nice web site!! Man .. Beautiful .. Wonderful .. I’ll bookmark your website and take the feeds also…I’m happy to locate numerous helpful information right here in the post. Thank you for sharing…. Check out this nachträglich zum geburtstag sms. Regards, Natascha

  4. Very interesting entry, I look forward to the next! Thx for share

  5. Very interesting entry, I look forward to the next! Thx for share

  6. Thanks for the marvelous posting! I quite enjoyed reading it, you will be a great author.I will be sure to bookmark your blog and may come back someday. I want to encourage you to ultimately continue your great writing, have a nice day!

  7. Do you have a spam problem on this website; I also am a blogger, and I was curious about your situation; many of us have developed some nice practices and we are looking to exchange methods with other folks, why not shoot me an email if interested.

  8. Hi! I know this is kinda off topic however I’d figured I’d ask. Would you be interested in exchanging links or maybe guest authoring a blog article or vice-versa? My site discusses a lot of the same subjects as yours and I feel we could greatly benefit from each other. If you are interested feel free to shoot me an email. I look forward to hearing from you! Terrific blog by the way!

Komentuokite