BLOGas.lt
Sukurk savo BLOGą Kitas atsitiktinis BLOGas

Temos “Ziema” archyvas


200 g varškės;
500 g bulvių;
1 kiaušinis;
~ 1 stiklinė miltų;
žiupsnelis druskos;
augalinis aliejaus kepimui.

Padažui:

~ 100 g sviesto;
~ 130 g grietinės;
kapoti krapai/petražolės;
šlakelis vandens.

Kaip gaminti

* Bulves nuskutame, išverdame ir sumalame mėsmale. Į bulvių masę dedame kiaušinį, varškę, miltus ir druską, viską gerai išminkome. Drėgnomis rankomis formuojame blynelius ir kepame juos keptuvėje įkaitintame aliejuje.

* Padažui sviestą ištirpiname (kad nepradėtų kepti), sudedame grietinę ir kapotus žalumynus, paskaniname druska. Jeigu padažas per tirštas, pilame šlakelį vandens.

Skanaus!

PatarimuPasaulis.lt

Rodyk draugams

Comments Komentarų nėra »

pigi, lengvai ir greitai gaminama, čia tam, kad ją gali pasidaryti ligonis pats sau, ką aš ir padariau. Organizmas reikalavo daržovių ir kaip prieš smertį, šiek tiek spirgučių. Dėl skonio :).  Nu, dar gerai būtų Zepter puodas…

po poliklinikos užėjau į mūsų gerąjį turgelį, kur galima visko nusipirkti kaip vaistinėje, už kelis centus.

Pradėjau nuo burokėlių, įsiūlė pailgus, sakė, kad skanesni, dar nusipirkau terbelę baltų pupelių (0,5kg), trūko morkų ir lašinukų spirgučiams, bet po vaistų pirkimo grynų pinigų beturėjau 2,00Lt ir ką jūs manot, mūsų turgelis viską iškalkuliavo. Pirmiausiai nuėjau gabalėlio kaimiškų lašinių ir pardavėja atrado visai nemažą gabaliuką  tik už 1,50, kurio aš išnaudojau tik pusę. Gavau gražos 50 centų ir nuėjau morkų… Viena pardavėja papurtė galvą, pas ją tokios morkos nėrą, tada nuėjau į turgelio galą, kur prekiauja ūkininkai ir gavau pusę kilogramo puikių morkyčių.  Likusius dalykėlius turėjau namie. Gaminau tik kitą dieną, iš vakaro užmerktas pupeles išviriau iš ryto atskirai
.

Taigi, pasistačiau didįjį zepter puodą ir tiesiai į jį pjausčiau daržoves sluoksniais:

4 nedideli burokėliai

6 morkos

4 bulvės

trečdalis vidutinio kopūsto

užpilti 2 arbatiniais puodeliais vandens ir šiek tiek vegetos, uždengus puodą pakanka kaitinti 10 min vidutinio karščio temp.

Paskui viską sumaišiau su atskirai išvirtom pupelėm ir padariau padažą daliai daržovių mišinio, visą likusį puodo turinį galima naudoti ir kaip sriubą ir kaip garnyrą ir kaip mišrainę, priklausomai su kuo daržovės bus maišomos.

Mano senovinis kaimiškas padažas buvo tai ko norėjo ir šaukėsi mano pasiligojęs organizmas.

Padažas:

paspirginti šiek tiek lašinukų, mano būvo rukyti.

1 didelė galva smulkiai supjaustyto svogūno

2 šaukšteliai miltų

1 kūbelis grybų buljono
vietoje prieskonių

puodelis vandens arba sultys iš daržovių puodo

Paskui, kai miltai sutirštėjo, sudėjau į padažą daržoves, nes padažą irgi dariau puode, kitame ir pakvipo namai kaimu ir ramybe ir kaip ta tetulė sakė prieš smertį, atneškite man į likoninę ko nors “tvirčiau”, ji turėjo omeny lašinius ar mėsa, taip ir man užsinorėjo ko nors tvirtesnio ir aš tai padariau!

Nuotrauka ne visai atspindi patiekalą, nes tai tik webcamas, daržovės visos pjaustytos kvadratėliais, kopūstai taip pat.

Rodyk draugams

Comments Komentavo 64 »

Recipe: Italian Meatballs

2 pounds ground beef
1 cup fresh bread crumbs
1/2 cup finely grated Parmesan
1 heaping tablespoon chopped fresh basil
1 heaping tablespoon chopped fresh parsley
1 teaspoon kosher salt
1/2 teaspoon black pepper
1/8 teaspoon ground cayenne pepper
2 cloves garlic, minced
2 eggs
3 tablespoons olive oil.

1. In a large bowl, mix all ingredients except olive oil by hand, using a light touch. Take a portion of meat in hand, and roll between palms to form a ball that is firmly packed but not compressed. Repeat, making each meatball about 2 inches in diameter.

2. In a large, heavy pot heat olive oil over medium-high heat. When it shimmers, add meatballs in batches. Do not crowd. Brown well on bottoms before turning, or meatballs will break apart. Continue cooking until browned all over. Remove meatballs to a plate as each batch is finished. Let meatballs cool slightly; cover and refrigerate until needed.

Yield: About 16 meatballs.

 

Evan Sung for The New York Times

All the ingredients for Italian meatballs: ground beef, bread crumbs, parmesan, basil, parsley, salt, black pepper, cayenne pepper, garlic, eggs and olive oil.


Kim Severson uses fresh breadcrumbs instead of Progresso in her meatballs, but she sticks to dried basil and oregano in her tomato sauce.

All the ingredients except the olive oil are combined in a large bowl.


The ingredients are mixed with a thorough but light hand

A portion of the meat is rolled between the palms to form a ball about two inches in diameter that is firmly packed but not compressed.

Batches of meatballs are assembled before cooking

In a large, heavy pot, the olive oil is heated over medium-high heat.

When the oil shimmers, the meatballs are added in batches.

The meatballs are browned well on the bottoms before turning or they will fall apart. It's also important not to crowd them in the pot. They should be cooked in batches.



The meatballs are cooked until they are browned all over. They are removed to a plate with tongs as each batch is finished.

The meatballs are allowed to cool slightly. At this point they can be covered and refrigerated until needed

Or they can be added right away to an awaiting pot of sauce. Go the recipe for Italian meatballs


Rodyk draugams

Comments Komentavo 104 »


  • VIDEO






















  • ...



  • Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
  • Nauji įrašai

  • Nauji komentarai

  • Twitter Updates